2024. 3. Irma, Tímea

Sport

Futópálya, amin egyelőre nem jó futni

Antal Tibor | 2022. Szeptember 21. 19:31:17 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A csónakgarázsok után indul a mulcsos rész a sziget túloldalán.

Bár munkahelyi elfoglaltság miatt erről is lecsúsztunk, de ma délelőtt átadták a Petőfi – szigeti mulcsos futópályát. A pálya nyomvonala szinte teljesen megegyezik az eddigi sziget nagykörével, és egy – két részt kivéve teljesen körbeér. Kivételt képez a csónakgarázsok előtti szakasz, a volt Sugó Hotel mögött egy kis rész, és a Véndió étterem előtti sétány.

A sziget túlsó sarkán a kanyart le lehet vágni.

Szóval minden szép és happy is lehetne, a futók azonban nem használják, inkább továbbra is mellette kocognak körbe az aszfaltos vagy betonos részen. Miért is? Mert egyelőre nem jó rajta futni. Kipróbáltuk, és olyasvalami érzés, mint amikor fociban kicsit mély a talaj.

“Még kicsit nehézkes rajta a futás, de sok használat után jóval könnyebb lesz, tömöríteni kell. A hétvégi Rotary futás résztvevőit is erre bíztatom, a sétálók pedig mindenképp a mulcson tegyék meg a kört.”-mondta Nyirati Klára polgármester a mai megnyitón.

Ez a kép a múltkori Axiál futáson készült. Senki sem futott az új pályán.

Nos, mi megtettük ma “amit megkövetelt a haza” és sétáltunk egyet a csónakgarázsoktól a Sugó – hídig. Igen sétálni tudjuk ajánlani mindenkinek, egyfajta erdei érzés. Futókkal is találkoztunk, ők változatlanul inkább az aszfaltot használták, pedig az sem a legfutóbarátabb borítás.

Mint korábban írtunk róla, még az előző városvezetés idején egy rövidebb, de rekortán borítású pályára pályázott és nyert a város ami a szigeti focipályák körül keringett volna. Aztán mire a megvalósításra sor került volna, kiderült, hogy 75 millió helyett (aminek felét kellett volna fizetnie az önkormányzatnak) már 150 millióba kerülne a beruházás. Erre még rájött a koronavírus miatti megvonások, így aztán a mostani vezetés nem csoda, hogy visszamondta a pályázatot. Ezek után jött a mulcsos pálya ötlete, ami egy lényegesen olcsóbb megoldás hiszen a megvalósítása 45 millió forintba került, amit ráadásul főként helyi vállalkozók álltak. Az is mellette szól, hogy természetbarátabb, így jobban is illik a szigethez, de a legfontosabb kérdés ami felül ír minden indokot még megválaszolásra vár: mikor lesz olyan tömör az új pálya, hogy sportolásra alkalmassá váljon? Már ha bekövetkezik ez valaha is egyáltalán.

hozzászólok