2024. 20. Konrád, Tivadar

Sport

Ezúttal nem a foci EB menetrend, hanem a foci világbajnokság volt hatással a menetrendre

| 2022. Szeptember 20. 10:43:26 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A magyar labdarúgó bajnokság legújabb szezonja, a 2022/2023-as bajnokság még 2022. júliusának végén kezdődött a Zalaegerszeg idegenbeli győzelmével a Budapest Honvéd otthonában. Sokan várták már az előző szezon után, hogy ismét pattogjon a labda a hazai bajnokságban, nem csoda, hogy a sportfogadási oldalokon tömegével jelentek meg újabb sportfogadási bónuszok, amelyek akár 25-30% plusznyereményt ígértek kötésben fogadott meccsek nyereményeihez. Értelemszerűen a magyar labdarúgás vonatkozásában is elérhetőek az élő közvetítések, élő fogadások is az élő labdarúgó eredmények kihasználásához, de továbbra is a meccs előtti fogadások a legnépszerűbb fogadási piacok.

Ugye a foci hírek nem voltak olyan nagyon meglepőek a holtszezonban a 2022/2023-as szezon előtt, hiszen a magyar bajnokság lebonyolítása nem igazán változott, 12 csapat indult a bajnokságban, amelyek 3 körben játszanak egymással. A felosztás szerint ugye ez azt is jelenti, hogy azok a csapatok, amelyek hazai pályán játszottak az első körben, hazai pályán fognak játszani a harmadik körben is. A nyáron a foci átigazolási hírek kifejezetten nagy aktivitást mutattak, hiszen nem nagyon volt olyan csapat, ahol ne lett volna legalább egy tucat érkező és egy tucat távozó.

Az átigazolások bemutatása

A Budapest Honvédnál sem volt könnyű dolga a szurkolóknak, ha követni akarták a fejleményeket, mert jött ide a

· szerb Csirkovics,

· az albán Albi Doka,

· a szenegáli Christian Gomis,

· az izraeli-ukrán Makszim Plakuscsenko,

· a spanyol Jairo Samperio, vagy éppen Richlord Ennin Kanadából.

Persze a távozók oldala sem volt rövidebb, úgyhogy a Honvéd kerete is teljesen átalakult. Meglepő módon például a Ferencvárosnál volt a legkisebb a mozgás, mert bár most egy foci EB menetrend vagy más torna nem zavarta meg a felkészülést, nem nagyon kellett beavatkozni a csapatba.

Az érkezési oldalon a legnagyobb név talán az az Adama Traoré, aki Moldovából érkezett a Ferencvároshoz, rajta kívül csak ingyen igazolható játékosok érkeztek a csapathoz. A Fehérvár FC is igyekezett újítani, bár azért az első eredmények után látszott, hogy ez nem volt annyira sikeres. Hiszen hiába érkezett Schön Szabolcs, Nikola Szerafimov és Claudiu Bumba, a Vidi nem igazán tudott nagyott villantani. A Vasas csapatánál amit nagyon jó volt látni, hogy a számtalan igazolás mellett rengeteg utánpótlásból felkerült játékossal kötöttek profi szerződést, akik közül egy-két névtől biztosan várhatunk kimagasló teljesítményt.

Persze azért a Vasasnál nagy szó Novothny Soma mellett Zimonyi Dávid leigazolása is. A Zalaegerszeg csapata továbbra is az egyik legkevesebb keretből gazdálkodó csapat az első ligában, ennek megfelelően nem voltak olyan óriási változások a csapatban. Az ismerős nevű nigériai Philip Christopher Balotelitől nem biztos, hogy olyan sokat várhatnak a szurkolók, de Eduvie Ikoba a Mezőkövesd elleni hihetetlen teljesítményével is mutatta, hogy megérte számára a visszatérés.

Az átigazolási hírek természetesen az élő labdarúgó eredmények alakulására is hatással voltak, ami a sportfogadókat különösen jól érinthette. A sportfogadás bónuszok segítségével egy jó magyar meccs fogadásával simán be lehetett húzni egy komolyabb nyereményt, hiszen elmondható, hogy a magyar bajnokságban a Ferencvárost leszámítva nem igazán lehet olyan csapatot kiemelni, amely tuti meccseket tud felmutatni.

A 2022/2023-as magyar bajnokság lebonyolításában ugyan a csapatok száma nem változott, viszont az időtartam igen. Ezúttal nem a foci EB menetrend, hanem a katari világbajnokság kavart be az időpontokba. Így a bajnoki szezon 2022. július 29-én kezdődött el és egészen 2023. május végéig tart majd, úgy, hogy közben november 12-én már le is állnak a meccsek és egészen januárig nem térnek majd vissza. Az villámgyorsan, talán már a szezon első meccse és a foci átigazolási hírek után nyilvánvalóvá vált, hogy az európai kupamezőnyben is stabil szereplővé vált Ferencvárost nem igazán fogja senki megszorítani. Úgyhogy lehetett böngészni a foci hírek kínálatát, nem igazán lehetett belefutni sokáig Ferencváros vereségbe az új szezonban sem.

Ami eléggé meglepő volt, hogy a hihetetlenül jó anyagi lehetőségekkel bíró Vasas nagyon sokáig nem volt képes győzelmet sem aratni, de a Mezőkövesd is elég egyértelműen bejelentkezett az egyik kieső pozícióra. Sokan találgattak a szezon előtt, hogy ki lehet az, aki majd a Fradi mögött küzdeni fog a dobogóért, de a hírek és első eredmények egyértelműen azt mutatták, hogy a végén megint a Kisvárda és a Puskás lehet majd ott a Fradi mögött. Nagy csalódásnak ígérkezett előzetesen a Fehérvár teljesítménye, a Zalaegerszegtől pedig továbbra is azt a nyíltsisasok focit lehetett várni, amelyet az elmúlt években megszokhattunk tőlük. Fiatal csapat, amely rengeteg gólt rúg, ugyanakkor sokat is kap, tehát a nézők és fogadók számára kifejezetten jó erre a csapatra fogadni. Nehéz hovatenni a Honvéd, a Debrecen és a Paks csapatait, a keretük alapján elvileg ezen gárdák azok, amelyek a bajnokság középmezőnyét jelenthetik.

Közben persze zajlottak a küzdelmek a Magyar Kupában és a nemzetközi porondon is, nagy szomorúságára a magyar labdarúgást szeretőknek, a Fradi képtelen volt kivívni a Bajnokok Ligája főtáblájára jutást, meglepően könnyen zúgtak ki azeri ellenfelükkel szemben. Persze ezután az Európa Ligában már bizonyították erősségüket, de összességében sajnos megint nagy hír volt a 2022/2023-as szezon elején, hogy nem lesz a BL-ben magyar csapat megint. A válogatott ezzel szemben szárnyal, konkrétan taroltak az első körben a Nemzetek Ligájában és sikerült feledtetniük azt a csalódást, amit a korábbi selejtezősorozatban hoztak össze az albánok és a lengyelek ellen. A magyar foci tehát köszöni szépén, nagyon jól van, és továbbra is nagy sebességgel pörögnek az események.

hozzászólok