2024. 24. György

Sport

Futópálya épül a szigetben?

Antal Tibor | 2019. Június 21. 17:20:35 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Érdekes tervet találtunk a jövő heti képviselő testületi ülés anyagai között. A 11. előterjesztés ugyanis az Országos Futópálya – építési programban való részvétel című felhívásra benyújtott pályázat utólagos jóváhagyásáról szól. Magyarul a pályázatot már benyújtotta az önkormányzat  a határidő miatt, viszont a képviselőknek ezt még “le kell okézniuk” ami azért borítékolható.

 

A város honlapján a tervezett útvonal is látható:

 

Gördeszkapályát is terveztek a futópálya mellé Forrás:www.bajaionkormanyzat.hu

 

Mint látható a pálya a Petőfi – szigeti nagy  focipályák körül, az erdőt is érintve kanyarogna, ami azért is előnyös, hiszen a füves pálya körüli salakos körön csak nyitvatartási időn belül lehet kocogni, ami sokszor nem egyezik a futni vágyók bioritmusával. Az új pálya 120 cm széles lenne, 1044 méter hosszú, rekortán borítású, és három új ivókutat is kialakítanának mellette.

 

Maga a beruházás  sikeres pályázat esetén 75 millió forintba kerülne, aminek 50%-át (37.5 millió) a városnak kellene finanszírozni, a másik felét fizetné az Országos Pályaépítési Program . A pályát mindenki ingyenesen használhatná, és évente minimum 4 alkalommal köteles is lenne a fenntartó ingyenes sporteseményt rendezni rajta.

 

Sikeres pályázat esetén 2020. augusztus 31-ig kellene elkészülni az új létesítménynek.

 

A teljes előterjesztés:

Letölthető dokumentum

hozzászólok