2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Nyertünk a futópálya pályázaton?

Antal Tibor | 2019. Július 03. 21:35:59 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Mint beszámoltunk róla, a múlt csütörtöki testületi ülés egyik előterjesztése volt, hogy a város pályázik egy rekortán futópályára, mely kicsit több, mint 1 km hosszú lenne, és a szigeti focipályák körül kanyarogna az erdőt is érintve.

 

 

Nos, ezúttal gyorsan pörögtek az események, hiszen ma  Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatón jelentette be Budapesten a 12 nyertes önkormányzat nevét, amelyek között Baja is szerepel!    “A kormánybiztos a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) javaslatát elfogadva döntött; Baja, Esztergom, Fót, Gödöllő, Hajdúböszörmény, Kecskemét, Pápa, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, illetve két budapesti kerület, Óbuda és Kőbánya nyert el támogatást. Az idén elindított program célja a húszezer lakosnál nagyobb településeken legalább egy kilométer hosszú, 120 centiméter széles futópálya kialakítása. A támogatáshoz az önkormányzatoknak 50 százalék saját forrást kell biztosítaniuk, így összesen több mint 900 millió forintból épülnek az aktív életmódot ösztönző beruházások – ismertette a kormánybiztos.” – írta az MTI
   

Maga a beruházás 75 millió forintba kerül, aminek 50%-át (37.5 millió) a városnak kell finanszírozni, a másik felét fizeti az Országos Pályaépítési Program . A pályát mindenki ingyenesen használhatja majd, és évente minimum 4 alkalommal köteles is lesz a fenntartó ingyenes sporteseményt rendezni rajta.

 

A létesítménynek 2020. augusztus 31-ig kell elkészülnie.

 

 


hozzászólok