2021. 17. Rudolf

Közélet

Hol vannak a hídverők?

Antal Tibor | 2021. Feburár 19. 14:51:35 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Forrás:Magyar Építők

Csütörtök délután az alábbi sajtóközleményt juttatta el hozzánk Székely Dániel megyei önkormányzati képviselő, aki január elején lépett ki a Momentum Mozgalomból, és azóta független képviselőként folytatta munkáját:

BAJA / BÁCSKA: HOL VANNAK A HÍDVERŐK?

Egymásnak estek a sajtóban is a térségben érintett kormánypárti parlamenti képviselők és a megyevezetők a Szekszárd vonzáskörzetében megálmodott autópálya nyomvonaláról és a Dunát Mohácsnál átszelő, remélt hídépítési tervről.

Mint Bács-Kiskun megye felelős  független képviselőjének is szembeötlő; már a tervezés is pusztán csak ,,surranó pályát” (autósávokat) szán, a Duna-mente alföldi részén élőknek.

Még inkább érthetetlen számomra, hogy ebben az ügyben MIÉRT HALLGAT Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kormánypárti alelnöke, Vedelek Norbert és Fercsák Róbert képviselő (Baja volt fideszes polgármestere), akik köztudomásul ma is BAJÁN élnek? Nem látták a térképen az útvonal terveket, ahol egyik verziónál sem szerepel a közvetlenül Bajára csatlakozás esélye?

Zsigó Róbert (Fidesz-KDNP) államtitkár, Bácska 23 éve országgyűlési képviselője ez idő alatt SEMMIT NEM ÉRT EL Bács-Kiskun megye második legnagyobb városa közlekedési elszigeteltségének a megoldásában. Tehát a kormányzati lobbi ereje 0, azaz nulla. Azóta sincs Baja és Bátaszék között, valamint Baja és az M9 /Szekszárd hídra vezető útszakaszokhoz fejlesztés, ami egyben előfeltétele a térség gazdasági felemelkedésének.

A hallgatásukat és egyben a tétlenségüket mély felháborodással szemlélem, de nem veszem tudomásul!

Álljanak ki és mondják el a választóiknak, hogy eddig miért nem tettek semmit a Bácskában élők jobb közlekedési helyzetéért.  Mert a választópolgárok jól tudják, ha továbbra is rájuk szavaznak, ezután ugyanúgy nem történik semmi az érdekükben, mint az eddigi években!

A sajtóközlemény kapcsán megkerestük Zsigó Róbert államtitkárt is, aki köszönte megkeresésünket, de nem kívánt reagálni a leírtakra.

Szerkesztői megjegyzésként annyit fűznénk a leírtakhoz, hogy az 55-ös Baja és Szeged közötti szakaszát 2015-ben azért felújították, és kerékpárút is épült párhuzamosan mellette, a Baja és Pörböly közötti szakasz pedig tervezés alatt áll. Emellett előkészítik az 51-es Érsekcsanádot és Sükösdöt elkerülő szakaszát. illetve Baja és a déli határ közötti szakasz is tervezés alatt áll. Reményeink szerint ezek a projektek előbb utóbb eljutnak a kivitelezés fázisába is.

hozzászólok