2021. 17. Rudolf

Közélet

Székely Dániel kilépett a Momentumból

Antal Tibor | 2021. Január 10. 19:32:50 | Utolsó frissítés: 3 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Székely Dániel Fotó:Székely Dániel facebook oldal

Egy kecskeméti portál írta meg elsőként, hogy Székely Dániel, a Momentum Mozgalom színeiben bejutott, Bács-Kiskun megyei képviselő kilépett a pártból és független képviselőként folytatja. Székely a Kecsup.hu kérdésére elmondta, hogy január 5-én azért lépett ki a mozgalomból, mert nem találta a közös hangot a bajai alapszervezettel. Mandátumát megtartva függetlenül a továbbiakban kiemelt figyelmet szentelne a szociálisan rászorulókra és a zöldpolitikának a megyei közgyűlésben.

A Momentum bajai szervezete megkeresésünkre a mai nap Elnökségi Közleményben reagált az ügyben:

Elnökségi Közlemény

Az utóbbi napokban néhány elektronikus médium foglalkozott a Momentum Mozgalom Bajai Szervezetében történt személyi változásokkal. A Momentum azon túl, hogy politikai szervezet, egy közösség is egyben. A helyi elnökség elítél minden olyan próbálkozást, amely személyes vagy egyéb érdektől vezérelve a közösség megbontására irányul.

Szervezetünkből kilépett Székely Dániel Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Képviselő, akinek kilépését az elnökség üdvözölte. Székely Dániel az elnökségi-, és alapszervezeti tagok közül több személlyel összeütközésbe került, megítélésünk szerint személyes ambícióit a közösség érdeke elé helyezve! Ez az elnökség számára elfogadhatatlan!

Sajnáljuk, hogy a megyei önkormányzati munkájáról sem sikerült tájékoztatnia  a térség lakosságát és a Momentum tagságát a képviselőnek!

Mivel Székely Úr a Momentum Mozgalom támogatásával került a megyei közgyűlésbe, elvárjuk, hogy a párttól kapott listás helyét adja vissza a pártnak, lehetőséget adva olyan képviselő delegálására, aki hatékonyan képes képviselni a bácskai emberek érdekeit a Megyei Közgyűlésben!

Továbbá örömmel tájékoztatjuk a közvéleményt, a Momentum Mozgalom Bácskában folyamatosan bővül, így a bajai szervezet egyre több taggal dolgozhat azért, hogy a térség kilépjen az évek óta tartó alvó állapotából! Célunk egy dinamikusan fejlődő bácskai térség kialakítása!

A Momentum bajai Szervezetének Elnöksége képviseletében:

Nyirati Klára – Alapszervezeti Elnök

Szintén a Kecsup.hu írta meg, hogy Bodrozsán Alexandra lemondott a Momentum megyei szervezetének vezetéséről. Ez számunkra azért lehet érdekes, mivel megüresedett posztját ideiglenesen a megyei alelnök veszi át, aki nem más, mint Baja polgármestere Nyirati Klára.

hozzászólok