2021. 3. Kornélia

Közélet

Fontos tervek készülhetnek

Antal Tibor | 2020. Április 14. 18:41:31 | Utolsó frissítés: 11 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Rengeteg balesetről szoktunk beszámolni a Baja és Pörböly közötti szakaszról

Ma olvastuk a Bácsmegye.hu-n a jó hírt, miszerint 350 millió forintért elkészülnek az 55-ös út Baja és Pörböly közötti szakaszának tervei. Ha jól értjük, az aldis körforgótól a pörbölyi vasúti átkelőig tartó szakasz újulna meg, mely összesen 9.6 km hosszú. A nyomvonal azonos lesz a jelenlegivel, viszont újdonság, hogy mellette párhuzamosan kerékpárút fog haladni kicsit tovább, Pörböly határáig.

A végén még biztonságosan el lehet majd tekerni Pörbölyig, vagy ha a Sió töltésén megépül az ígért kerékpárút, akár a Balatonig

A hír hallatán utánanéztünk mikor írtunk utoljára a témáról. Nos, 2018. november 16-án, amikor a Magyar Közlönyben megjelent, hogy a kormány egyetért ezzel a felújítással, sok más mellett. Tehát másfél éve. Így sokan mondhatják, hogy lassan őrölnek a kerekek, hiszen látszólag nem történt azóta semmi. Pedig lényeges különbség az előző hírrel ellentétben, hogy míg valaminek a megígérése nem kerül pénzbe, a tervezés viszont mint feljebb írtuk már igen, és mint látható nem is kevésbe, így bátran kijelenthetjük, hogy előreléptünk.

A terveket a nyertes pályázó, a fővárosi UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt fogja elkészíteni. De hogy milyen határidővel, ezt nem találtunk az ide vonatkozó hirdetményben.

Mint ahogy azt se, hogy a tervek bemutatását mikor fogja követni a tényleges fizikai értelemben vett munka, melynek elkészültét már évtizedek óta várják Baján.

További jó hír, hogy a 51-es út felújítására is készülni fognak tervek 420 millióért ( Via Futura Mérnöki, Tanácsadó és Szolgáltató Kft Budapest) Kalocsa, és az M9-es körforgó között. Itt is építenének a főút mellett kerékpárutat, mely jelenleg csak Kalocsa és a vele szomszédos Bátya között létezik.

,

hozzászólok