2024. 3. Irma, Tímea

Sport

Shane Tusup magánszáma a Halászlé kupán

Antal Tibor | 2017. November 26. 19:50:19 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Szombaton és vasárnap rendezte a Bajai Spartacus SC  úszó szakosztálya a Halászlé Kupát a Bajai Sportuszodában. Szokás szerint minden rendben is ment az utolsó számig, mely Hosszú Katinka férje és edzője az amerikai Shane Tusup magánszámáról marad emlékezetes.. Legalábbis Pass Ferenc, a Bajai Spartacus edzője (Katinka korábbi edzője) így számolt be a történtekről facebook oldalán:

 

Shane Tusup Katinka nagypapájával Bakos Lászlóval a Halászlé kupán Fotó:Shane Tusup facebook oldala

 

Hogy mi jár a fejemben? Hm…hát azt konkrétan nem írnám le, de azért megpróbálom disztingváltan.
26 éve vagyok úszóedző, sok éve versenybíró, és hacsak a Halászlé kupákat számolom 15 éve szervezek versenyeket. Szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy sikerrel. Voltak problémáim versenyzőkkel, követtem el hibákat, bár jelen esetben amiért most billentyűzetet ragadtam semmilyent sem, volt konfliktusom edzőkkel és nézőkkel. Azt gondolom minden vélt, vagy valós sérelmet kulturáltan és normális emberi hangnemben kezelni tudtam kollégáimmal karöltve.
Az, ami ma történt, viszont túl megy minden határon.
A versenyünk legutolsó futamában, a vegyes váltóknál öt csapat ugrott medencébe. A rajtjelre 4 csapat elindult, az Iron Aquatics versenyzője valamilyen oknál fogva nem reagált a hangra, és 2-3 másodperc elteltével indult el. A csapat világhírű vezetőedzője ezt követően kivetkőzve önmagából, minden erkölcsi gátat áthágva, ismételten tanúbizonyságot tett magas intelligenciájáról. Mindkét középső ujját a magasba tartva, “thank you…” majd később “fuck you mr Pass” felkiáltásokkal kommentálta végig a futamot. Akik látták döbbenten nézték shane tusup (elnézést kérek Nemecsek Ernőtől) magánszámát.
Sajnálom, hogy ezt többeknek végig kellett nézni.
Az Iron csapata továbbra is szívesen látott vendég nálunk, a vezetőedzőjükre ez nem vonatkozik.

 

Frissítés:

 

A 24.hu megkereste Sass Katalint a versenybíróság elnökét, akitől az iránt érdeklődtünk, történt-e valami szabálytalanság, ami kiválthatta Shane Tusup indulatos viselkedését.

Teljességgel érthetetlen Shane Tusup kirohanása. Sem a versenybírók, sem a rajtbíró – aki egyébként maga Pass Ferenc volt – részéről nem történt szabálytalanság, ahogy műszaki, technikai hiba sem zavarta az indítást. Alighanem a szülők hangos szurkolása és a 10-11 éves kislány rutintalansága együttesen okozhatta azt, hogy beragadt és csak 2-3 másodperccel a többiek után rajtolt el

– fogalmazott Sass Katalin.

 

Természetesen ha Shane Tusup megszólal az üggyel kapcsolatban azt is közzé tesszük.

 

 

 


hozzászólok