2024. 3. Irma, Tímea

Sport

Oscar gála 2

Antal Tibor | 2019. Június 23. 09:49:44 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Valami olyasmi történt Fehéroroszország fővárosában Minszkben Gálos Rolanddal az Európa játékokon, mint két éve az Oscar díj átadásán. A Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE 60 kg-os négyszeres magyar bajnok válogatott versenyzőjét ugyanis kihirdették győztesnek, majd amikor kiörülte magát, módosították az eredményt.

 

 

Az edző édesapa Gálos Tamás, aki nem a helyszínről követte az eseményt, hiszen az utánpótlással Helvécián vendégszerepelt, érthetetlenül áll az eset előtt, és a világszövetséghez fordult jogorvoslatért. Ami a leggyanúsabb az egészben, hogy mindegyik meccs fent van az interneten, kivétel Rolandé….

 

Frissítés:

 

A második versenynap esti programjában bemutatkozó Gálostól egyértelműen győzelmet vártak a magyar csapat edzői, megjegyezve ugyanakkor, hogy moldovai ellenfelével nem lesz könnyű dolga, eddigi egyetlen meccsüket megosztott pontozással nyerte a magyar 60 kilós.
    A mérkőzés kilenc percen át kiegyenlített küzdelmet hozott, Dorin Bucsa ment előre, Gálos viszont ügyesen távol tartotta magától, és messziről próbált bal-jobb kombinációkkal találni. A felek szinte végig vibráltak a ringben, ám ritkán ütöttek, és akkor is sokszor pontatlanul. Gálos a második menetben tűnt egyértelműen jobbnak, bár ott sem volt nagy fölényben, viszont akkor Bucsa szinte egyszer sem találta el, a másik kettőben viszont nehéz volt különbséget tenni a felek között.
    Végül aztán mintha az eredményhirdetéssel is azt akarták volna érzékeltetni az illetékesek, hogy nehezen lehetett döntésre jutni. Előbb ugyanis 4-1-es megosztott pontozással Gálos Rolandot hirdették ki győztesnek. A mérkőzésvezető az ő kezét emelte a magasba, majd mindkét bokszoló tudomásul vette az eredményt, a szokásoknak megfelelően lepacsiztak és kimentek a másik sarkához az edzőkkel is kezet fogni. Ám még mielőtt elhagyták volna a szorító környékét, a mérkőzésvezető kétségbeesetten visszahívta az öklözőket és heves bocsánatkérések közepette jelezte, tévedés történt és Bucsa győzött 4-1-re.
    Gálos értetlenül állt a történtek előtt, Törteli Ferenc és Alvics Gyula edzők pedig az első sokk után heves tiltakozásba kezdtek, ám keveset tehettek.
    “Ilyen nincs, kihirdetik győztesnek, aztán visszavonják az egészet! Hihetetlen” – háborgott a vegyes zónában Törteli, aki a meccs után próbált panaszt emelni az eljárás ellen, de az eredményt már nem változtatták meg újra. – írta az MTI

 

Pózolás Erdei Zsolttal Helvécián

 

Helvécián egyébként Zarandó Péter arany, Tamas Martin ezüst érmet szerzett, míg Fekete Bernadett edző mérkőzéseket vívott

 

 

 


hozzászólok