2021. 16. Gusztáv

Kékfény

Nem jutott messzire az embercsempész

www.police.hu | 2019. Június 22. 10:05:36 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály járőrei 2019. június 21-én 22 óra 30 perckor Baja külterületén, az 51-es főúton intézkedés alá akartak vonni egy Skoda Fabia-t. A sofőr a megállításra felszólító jelzést figyelmen kívül hagyta, és autójával a járőr mellett elment. Ezt követően 70-80 méterrel távolabb mégis megállt. A járműből ekkor több személy ugrott ki az első és a hátsó ülésekről, majd próbáltak elszaladni, azonban a járőrök feltartóztatták őket.

 

Az autót egy 53 éves magyar nő vezette, valamint vele utazott 5 férfi, akik el akartak szökni. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.  Az illegális migránsok afgán és iraki állampolgárnak vallották magukat. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a férfiakat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

A főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés miatt gyanúsítottként hallgatta ki a sofőrt. Őrizetbe vételét követően a nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásának indítvA képen a következők lehetnek: 2 ember, álló emberek, gyermek és túra/szabadtériányozására.

 

 

 


hozzászólok