2021. 24. Timót

Magazin

Ez is bejött

Antal Tibor | 2019. Június 22. 07:15:43 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Kisebb izgalommal vártuk, hogy az első alkalommal meghirdetett Vinalia Nemzetközi Borfesztivál milyen sikerrel fog debütálni a Szentháromság téren. Lesz -e rá megfelelő igény rá, vagy kevesen fognak  kilátogatni. Nos, kora délután még úgy tűnt, hogy nem lesz belőle nagy durranás, hiszen az első fellépő a Bunjevacka Zlatna Grana még szinte magának játszott a nagy melegben (de az eső szele is ott lógott a levegőben), de utána szép lassan elkezdtek beszivárogni az emberek a térre. A Szczuka Panka Dione szereplését bevallom kihagytuk, viszont az érdekes hangzású Stereo Swing Szűcs Gabival kiegészülve már egész jó bulit csinált. Az alapokat egy dj szolgáltatta, de swinges életérzés uralkodott a színpadon  főként a fúvósoknak köszönhetően.

 

 Stereo Swing + Szűcs Gabi

 

Annak ellenére, hogy ugye borfesztiválról volt szó, rengeteg családos is képviseltette magát, és a kicsik pörögtek is rendesen a zenére, de helyenként mások is megmozdultak. Annyi negatív, hogy volt legalább fél  óra csúszás a kiírtakhoz képest, és a zenekarok fellépései között hosszú az átállás, de ezt az időt mindenki gond nélkül átvészeli a különböző boros standok termékeivel való ismerkedés keretében, illetve étkezésre is van lehetőség. Szúnyogok is akadnak szép számmal, de már talán nem támadtak annyira intenzíven, mint a múlt heti Szezonnyitó Strandfesztiválon a víziszínpadnál, illetve a közönség nagy része is jóval felkészültebben védekező eszközök hatása alatt (vagy azzal a zsebben) érkezett.

 

Utolsó fellépőként a miskolci Sky Fanatic zárta a sort

 

A borokat mindenki a fesztivál logójával ellátott talpas poharakból ízlelheti. A borkínálat érthetően széles, és lehet pálinkázni, koktélokat és szörpöket fogyasztani, de aki hagyományos szénsavas üdítőket, ásványvizet vagy “eretnekként” sört akar fogyasztani, annak ezt máshol kell beszerezni.  A padsorok a központi  részen az idő teltével szépen megteltek (sokan állva is iddogálnak) , a sétányon a korlát mellett volt kicsit szellősebb a terület, de ez igazából így volt hangulatos.

 

 

Összességében örömmel láttuk, hogy a BeerBQ Kézműves Sörfesztivál után ez a magánkezdeményezés is célba ért, és már elmondhatjuk, hogy nemcsak a Halászléfő Fesztiválról (ami azért persze továbbra is kiemelkedik) szól a nyár Baján. Mindenkinek tudjuk ajánlani, hogy az elkövetkező napokban kilátogasson a fesztiválra, attól függetlenül, hogy szeret-e borozni – fröccsözni,  vagy sem. Jó koncertek vannak, nyári idő, sok ismerős arc ami megér pár csípést, de ez ellen is fel lehet készülni. Vannak különleges gyorsételek a sváb hamburgerektől kezdve a vadkolbászig, de persze a minőségi borok szerelmeseinek a legnagyobb kánaán ez az összejövetel. Nagy extra még, hogy nem toy – toy wc-k vannak, hanem egy kihelyezett mobil konténer a híd felé, ami azért higiénikusabb életérzés, a gyerekeket pedig ugrálóvár várja.

 

 

A fesztivál további programja:

 

2019. június 22., szombat

17:00-17:30 Nemzeti Szörp és Lekvár Verseny eredményhirdetés, kóstoltatás
17.30-18.45 Gemenc Táncegyüttes és Danubia
19:00-20:15 Workshop
20:45-22:15 Takáts Eszter
22:45-24:00 Enyedi Sugárka Jazz Tett

 


2019. június 23., vasárnap

 

17:30-18:45 Pátkai Rozina – jazz, bossa nova
19:15-20:45 SoLaTiMusic
21:15-22:45 Szabó Benedek és a Galaxisok – indie pop

Egyéb programok: PiriPonty gyermekprogramok (arcfestés, csillámtetoválás, légvár)

 

 

Facebook galériánk: itt

 

 


hozzászólok