2024. 20. Konrád, Tivadar

Sport

Két arany az országos bajnokságról

Mogyi SE facebook oldala | 2019. Augusztus 06. 14:36:45 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Triatlon Utánpótlás és Váltó OB, Pécs

2019.08.03-04.

 

Pécsen rendezték az elmúlt hétvégén a triatlon utánpótlás és váltó országos bajnokságokat. A fiatalok egy hetes orfűi edzőtáborban vettek részt a versenyt megelőzően Thuránszky Balázs és Balog Ádám edzők irányításával. Innen érkezett a csapat az év legrangosabb utánpótlás versenyére. Szombaton az egyéni versenyszámokat tartották. Az újonc1 kategóriát kivéve az összes korosztályban indítottunk versenyzőket, mindkét nemben. A versenyen először a legkisebbeket, majd fokozatosan az egyre idősebb korosztályokat rajtoltatták.

 

 

A gyermek fiú kategóriában hatalmas küzdelem alakult ki az első helyért, melyben Czigány Bánk is érdekelt volt. Bánk elsőként fejezte be az úszást, majd kerékpáron végig az élmezőnyben haladt. A futás során egy őrületes sprintbefutó döntött a mogyis versenyző javára, a célvonalon bemutatott vetődésének köszönhetően, mely országos bajnoki címet eredményezett számára.

 

Nem kizárt, hogy a mozdulatot csapattársától Karai Leventétől leste el, aki kísértetiesen hasonló módon hozta be nem régiben a junior mix-váltót a harmadik helyre az Európa-bajnokságon.  Szintén jól szerepelt, és az első tízben végzett Érczy Janka, aki kilencedik lett a serdülő lány mezőnyben.

A délelőtt folyamán szerencsére még jó időben versenyzett a fiatalabb korosztály. Délutánra azonban Pécsre is megérkezett a vihar némi jégeső kíséretében. Így a sprinttávú férfi ranglista futamot, melyben az ifjúsági és idősebb korú versenyzők voltak érdekeltek, két óra csúszással, a harmadik próbálkozásra sikerült csak elrajtoltatni. A vihar azonban mély nyomokat hagyott a kerékpárpályán, így a versenybíróság a kerékpáros szám törlése mellett döntött.
Úszásból és futásból álló aquatlonra rövidült tehát a triatlon a férfi és női mezőny számára is. Mit sem zavarta ez Zsumbera Nórát a versenyzésben, aki a dobogó harmadik fokára állhatott fel a junior nők között, míg Czigány András abszolút negyedik helyezésének köszönhetően megnyerte a felnőtt férfi kategóriát.

 

 

Nem pihenhettek azonban sokat a „nagyok” mivel vasárnap reggel kilenckor már újra rajthoz kellett állniuk, ezúttal a váltó országos bajnokságon. Jó eséllyel pályázott egy szép eredményre a Czigány András, Flander Márton és Veréb Dávid alkotta trió. Nem is okoztak csalódást a szurkolóknak. Andris elsőként adta át a váltót a szupersprint táv megtétele után Marcinak, aki életben tartotta a győzelmi reményeket, melyek Dávid kiváló versenyzésének köszönhetően valósággá is váltak. Két nap, két országos bajnoki cím lett így a hétvége mogyis mérlege.

 

 

Délután az utánpótlás versenyben is kitett magáért a csapat. Négy váltónk vett részt a küzdelmekben, és mind a négy az első tízben végzett. Közülük legjobban az Érczy Janka, Kollár Blanka, Berberovics Kíra összetételű serdülő lány csapat szerepelt, akik a hatodik helyen végeztek.

 

A két nap eredményei:
http://korido.hu/?2019UPOB_result&id=01#01

 

Gratulálunk a célba érkezőknek és köszönjük a szervezést a PSN Zrt. csapatának!

 

 

 


hozzászólok