2024. 19. Emma

Sport

Kupán vágták a Baját

Antal Tibor | 2019. Augusztus 04. 21:35:31 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Sokan voltak kíváncsiak az első hazai tétmeccsre

 

Az elmúlt hétvégén megkezdődött a hivatalos szezon a megyei labdarúgó életben, hiszen a Magyar Kupa I. fordulóját rendezték. Vasárnap a Bajai Sk a Jánoshalmát fogadta, és tudtuk, hogy a papírforma alapján nem a mieink az esélyesek, hanem a a “JohnFishToday” mely az elmúlt szezonban második helyezést szerzett a megyei I. osztályú bajnokságban, a Baja ugye most megye kettes.

 

Nagy Dávid sokszor nehéz helyzetbe került

 

A két gárda között is van átfedés rendesen, hiszen a jelenleg Baján játszó Kisa Péter és Jeszenszky Roland például oszlopos tagja volt annak a jánoshalmi csapatnak, mely pár éve kiharcolta a feljutást, de Vedelek Zoltán is megfordult a Jankovacban, míg Szabó Szilárd és Balázs Dávid korábban a BLSE-t is erősítette. A találkozót a vendégek kezdték jobban, és szinte ki sem engedték az új sárga mezükben pályára lépő hazaiakat a kapujuk elől. Ennek gyorsan kétgólos előny lett a vége, és lehetett volna több is, míg a félidő hajrájában az egyik új igazolás, Virágh Martin szépített 1 – 2.

 

 

Harnos a bajaiak gyűrűjében

 

A második félidőben is a zöldeknél volt többet a labda,és sorozatban alakították is ki a helyzeteiket A félidő derekáig mégis szoros volt a meccs, hiszen 3 – 2-nél csak egyetlen találat volt a különbség, ám Balázs Dávid közeli gólja (ami után többen  lest reklamáltak) mindent eldöntött.

 

Balázs Dávid közelről talált be

 

A végén még Veljko Stojanovic rúgatott gólt önzetlenül Nemanja Andelic-csel kialakítva az 5 – 2-es végeredményt, amivel a Jánoshalmi Fc jutott a kupa 2. fordulójába, a BSK pedig tovább folytathatja a felkészülést a bajnokságra, mely augusztus 25-én kezdődik.

 

Székely Csabának nem sok esélye volt védeni az ötödik találatnál

 

Bajai SK- Jánoshalma 2 – 5 (1 – 2)

Vasvári Pál utca 350 néző

Vezette: Tóth R (Berger, Apró)

Gólszerzők. Virágh, Nagy D. ill. Balázs D 2, Harnos, Andelic, Jesic

 

 

Edzői értékelések:

 

Koch Tamás (Bajai SK): A mai mérkőzésen megmutatkozott, hogy a megyei I. és II. osztályú bajnokság között mennyi különbség van.  Az edzőmeccseket is megyei I. osztályú csapatok ellen játszottuk, mivel tőlük lehet tanulni, meg ott jönnek ki a hibák, a Tolna és a Kecel ellen is jobban szerepeltünk, de itt ma nem volt esélyünk semmilyen szinten, attól függetlenül, hogy kaptunk két szinte ajándék gólt, de mi is adtunk kettőt az ellenfélnek.Sok idő van még a bajnokság kezdetéig, reméljük Pintér Roland, aki az előző szezont a Kalocsában játszotta végig felépül, csakúgy, mint a szélső hátvédeink, mert a védelemnek jól jönne az erősödés, és több variációs lehetőségünk is lenne akkor, hiszen ma is kényszerűségből hoztunk hátra két embert a középpályáról.

 

Nenad Florin (Jánoshalmi FC): Két fronton a kupában és  a bajnokságban is szeretnénk bizonyítani. Két évig ez nekünk nem volt szerencsés, hogy szerda – szombat, szerda – vasárnap menetrendben játszottunk, és sok pontot elszórtunk, de ebben az évben is az a cél, hogy minél messzebb eljussunk a kupában is.  Két éve van együtt a fiatal csapatunk, eddig kétszer voltunk másodikak, most is a dobogó a cél, de persze hogy szeretnénk bajnokok lenni. Pár igazolás sajnos nem jött össze, de a srácok rendesen jártak edzésre, jó a hozzáállás, a csapat együtt van.

 

A megyei III. osztály tavalyi garai gólkirálya Kerezsi Ferenc már a Baját erősíti

 

Facebook galéria: itt

 

 

 

hozzászólok