2019. December 16. Aletta, Etelka

Kékfény

Akciófilmbe illő jelenet Bátyán

www.kalohirek.hu | 2019. Augusztus 06. 10:17:56 | Utolsó frissítés: 4 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Hétfő reggel 9 óra pár perckor akciófilmbe illő jelenetek zajlottak Bátya belterületén, a Vinográd Étterem előtt és az 51-es számú főút Baja irányába eső, pár száz méteres szakaszán. Vélhetően elszámolási vita következtében esett egymásak két prémium kategóriás terepjáróval érkező, helyben ismeretlen csoport. Közülük az egyik, talán a túlerő hatására a kocsijával Baja irányába menekülőre fogta. Ám a másik, rivális társaság, a lerúgott lábbelikből, papucsokból ítélve mezítlábasan annak ellenére utánuk eredt, és futva, trágár szavak kíséretében folytatta az üldözést, hogy az eliszkoló kocsi ablakán egy valamilyen értékekkel teli műanyagzacskót kidobtak. A mezítlábas sereg kitartott, és amikor karnyújtásnyi távolságra értek, az üldözött jármű hátsó ablakát a szemtanú szerint vélhetően a náluk lévő kábelköteggel betörték.

A rendőrség a helyszínen maradt, magyar rendszámú Audi Q5-öst és annak utasait az esetet követő szinte pár percen belül körbevette, és teljes útzár mellett megkezdte az eset felderítését a helyszínelést.

A nyáriasan lenge ruhába öltözött, legalább öt tagú, férfiakból és nőkből egyaránt álló mezítlábas társaságot a rendőrök visszatartották, az úttesten szanaszét heverő papucsok és más lábbelik, mint tárgyi bizonyítékok a fél 11-kor még javában tartó helyszíni szemlénél még az úton voltak. Mint ahogy az elmenekült kocsi szilánkosra tört szélvédőmaradványai is, amelyek a szökésben lévő jármű elleni fizikai erőszak egyértelmű tárgyi bizonyítékai. – írta a Kalohírek.

 

Fotók: Kalohírek.hu

 

A helyszínre mentő nem érkezett, így ezek szerint az összecsapás a verbális szélsőségeken túl más következményekkel nem járt. Feltéve, ha az elmenekült járműben nem voltak sérültek. A Rendőrség a településen átvezető 51-es főút Vinográd Étterem előtti, illetve a Kalocsa felé eső szakaszát mintegy 100 méter, a Baja irányába eső szakaszát közel 300 méter hosszban, majdnem a központi buszmegállóig, mindkét irányban lezárta.

Az eset szemtanúja, a Vinográdtól néhány tíz méterre lévő ház tulajdonosa a Kalohíreknek elmondta:

„Kilenc óra után pár perccel arra lettem figyelmes, hogy egy nagyobb, legalább 10-12 főből álló csoport az étterem előtti részen összeveszett. Iszonyatos a hangzavar, trágár szavakat ordítozva kiabálnak egymással.

EGYSZER CSAK ARRA LETTEM FIGYELMES, HOGY AZ EGYIK AUTÓ, TELI EMBEREKKEL ELINDUL BAJA IRÁNYÁBA, GYAKORLATILAG MENEKÜL, A KOCSIT PEDIG FUTÁS KÖZBEN LERÚGOTT PAPUCSOKKAL ÜLDÖZI EGY TÁRSASÁG.

A csapat egy-két tagja egy pillanatra megállt, hogy felvegye a távozó autó ablakán kidobott, talán ékszerekkel, vagy valamilyen értékekkel teli műanyagzacskót.  A társaság másik része folytatta az üldözést, és ahogy a kocsi közelébe értek, ezek itt, akik a rendőrök gyűrűjében vannak, valamilyen, ha jól láttam, kábelköteggel beverték a kocsi hátsó szélvédőjét, de egy hosszú fekete, botszerű, úgy kétujjnyi vastag, viperára hasonlító tárgy is a kezükben volt.

 

 

Az autó hátsó szélvédőjét szerintem az összetekert kábelköteggel törték be. A Vinográd előtt lévő, a futásból visszatérő társaságnak arra már nem volt ideje, hogy az úton szanaszét heverő papucsokat összeszedje, mert gyorsan kiérkezett a rendőrség, de a rendőrök a menekülő autónak már csak a hűlt helyét, no’ meg a kitört szélvédőjét találták. Viszont az úttal szöget bezáróan, nagy hirtelen a Vinográd előtt megállt Q5-ösnek és utasainak az egyenruhások útját állták, azok a közel egy órája tartó helyszínelés óta a helyszínen vannak.” – mondta a Vinográd oldalán lévő, attól mintegy száz méterre található házban élő forrásunk. A rendőrség az eset jogi minősítést tekintve legalább csoportosan elkövetett garázdaság helyszínét a déli órákban feloldotta, egészen addig a távolsági buszjáratokat, a községen átmenő forgalmat a Kalocsa irányából jobbra eső mellékutcákba terelték. A rendőrök bizonyosan kíváncsiak lesznek arra, mi állt a csetepaté hátterében, mit dobtak ki a kocsi ablakán és az honnan származhat.

 


hozzászólok