2024. 16. Csongor

Sport

Hiába jutottak fel

Antal Tibor | 2021. Július 02. 17:40:44 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó:Jánoshalmi FC facebook oldala

Mint korábban beszámoltunk róla, a Jánoshalmi FC magabiztosan nyerte meg a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság küzdelmeit. Ezt követően az osztályozón oda – vissza megverte a Balatonlellét, így felkerült az NB III-ba. Eddig minden szép és jó, és más korábbi bajnokokkal ellentétben meg is volt a szándék az osztályváltásra, ám valami közbejött, aminek köszönhetően a kis település klubja pénteken hivatalosan is bejelentette visszalépését:

“Július 1-én ugyanis életbe lépett a Magyar Labdarúgó Szövetségnek egy szabálymódosítása, amely módosítás értelmében nem számítanak futballmagyarnak a Jánoshalma szerb állampolgárságú játékosai.

Bár az egyesület így is elindulhatna a harmadosztályban, a nem kettős állampolgársággal rendelkező külföldi játékosok szerepeltetése annyira jelentős anyagi terheket vonna maga után, amelyet nem vállalt a déli klub.” – írta a Baon.hu

Sarok Attila, a Jánoshalmi FC technikai vezetője a portálnak elmondta, hogy bár elgondolkodtak azon, hogy az új szabály miatt kiesőket hevenyészve igyekezzenek pótolni, és mégis elinduljanak a harmadosztályban, úgy érezték, hogy a kapkodás nem szülne jó vért, és ahhoz is vezethetne, hogy a Bács-Kiskun megyei bajnok pofozógép lenne a harmadosztályban, így inkább visszaléptek az indulástól.

hozzászólok