2024. 25. Márk

Sport

Letették az olimpiai esküt

Antal Tibor | 2021. Július 03. 08:15:19 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Gálos Roland és Gálos Tamás a legbajaibb csapat

Letette az olimpiai esküt csütörtökön Budapesten a 20 nap múlva, július 23-án kezdődő tokiói játékokon szereplő magyar csapat. A fogadalomtétel szövegét két ifjúsági olimpiai bajnok sportoló, az úszó Késely Ajna és a sportlövő Péni István mondta el a Nemzeti Táncszínházban rendezett ünnepségen.
    Az eseményen megjelent mások mellett Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, valamint Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.
    A rövid, színes műsorokkal tarkított ünnepség programjában szerepelt a házigazda Japánt idéző dobos előadás, a hivatalos formaruha bemutatója, illetve zenés-táncos produkció is.- írta az MTI.

Hosszú Katinkba Tokióban is esélyesként indul

Ami nekünk bajaiaknak a legfontosabb, a magyar csapatban városunk több kiválósága is szerepel. Ott van természetesen háromszoros olimpiai bajnokunk Hosszú Katinka, aki most is esélyesként utazik. Rajta kívül még két úszó, Gyurinovics Fanni, aki most a Vasast erősíti, és a még a Bajai Spartacus színeiben kvótát szerző, de azóta már Veszprémbe igazolt Kalmár Ákos is. Azonban Gálos Roland az egyetlen olyan sportolónk, aki bajai egyesületben készül az ötkarikás játékokra. A Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE kiválóságának is akadtak ajánlatai bőven az utóbbi időben, de edző édesapjával úgy döntöttek, hűek maradnak a Sugovica – partjához.

A Gálosok Tóth Zsuzsannával, a Magyar Ökölvívó Szövetség főtitkárával.

Velük kapcsolatos hír, hogy jövő héten Baján edzőtáborozik a Magyar Ökölvívó Válogatott több kiválósága is, hogy Roland felkészülését segítsék. Itt lesz például Fodor Milán a Vasasból, akinek csak egy meccsen múlt az olimpia, Csóka Nándor Szolnokról, valamint Szaka István és Rónai Huba is az Erdei Zsolt nevével fémjelzett Madárfészek egyesülettől.

hozzászólok