2024. 3. Irma, Tímea

Sport

Bajnok a Jánoshalma

Antal Tibor | 2021. Május 24. 19:30:09 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó:Aleksandar Jesic facebook

Már akár tavaly is bajnokságot nyerhetett volna a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a Jánoshalma, hiszen 8 pont előnnyel vezette a tabellát (egy meccsel kevesebbet játszva) mikor a Covid helyzet miatt tavasszal félbeszakadt a pontvadászat. Idén azonban a tapasztalatokat leszűrve erre már nem került sor, igaz nagy részben zárt kapuk mögött rendezték a mérkőzéseket. Ez úgy tűnik Nenad Florin alakulatát egyáltalán nem zavarta, akik a hétvégén a kalocsai oroszlánbarlangban is 3 – 2-re győzni tudtak, ezzel az utolsó forduló eredményeitől függetlenül megnyerték a bajnokságot. Annak ellenére, hogy egy mérkőzéssel ismét kevesebbet játszottak a többségnél, hiszen az Akasztó elleni derbijük elmaradt.

A megyei I. osztály állása

Forrás:adatbank.mlsz.hu

A keretben több az ismerős arc a bajai szurkolóknak is, hiszen korábban Harnos Zoltán, Szabó Szilárd, Balázs Dávid, Urlauber István és Söreg Dávid is szerepelt a hajdani Bajai LSE-ben. Közülük Balázs Dávidot kérdeztük, aki korábban a Híd SC-ben is megfordult.

-Mivel páratlan számú csapat nevezett a 2020/2021-es megyei I. osztályú bajnokságba, ezért az első fordulóban szabadnaposok voltunk, majd egy szomszédvári rangadó következett, amit haza pályán 2-5-re elbuktunk a Bácsalmás ellen, így mondhatni nagyon nehezen indult a szezon. Szerencsére ez nem törte meg a csapatot és a következő fordulókban magabiztos győzelmeket arattunk. Az őszi szezon a pandémia miatt lerövidült és az utolsó 3 mérkőzést a tavaszi szezonra halasztották. A téli szünet után nagyon rövid felkészülési idő állt rendelkezésünkre, de a 3 pótolt meccsből sikerült 7 pontot szerezni. Tavasszal több nehézség is adódott (sérültek, betegség, és a vezető edző hiánya fordulókon keresztül), ennek ellenére célratörő játékkal gyűjtöttük a pontokat. Összességében nagyon kiegyensúlyozott formát sikerült nyújtani minimális hullámvölgyekkel, ami az eredményeinken is látszik, így azt gondolom, hogy megérdemelten állhatunk a dobogó legfelső fokára. Örülök, hogy részese lehetek ennek a sikernek, a csapat nevében köszönjük a szurkolóknak a támogatást, a vezetőségnek és a stábnak a kitartó munkáját. – nyilatkozta a Sugóparti Híreknek a kitűnő játékos.

A folytatásban osztályozó vár a jánoshalmiakra, amit ha sikeresen vívnak meg, ősztől az NB III-ban folytathatják.

hozzászólok