Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!
Szeptember 14-én a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete képviseletében Veszeli Péter és segítő csapata gasztronómiai versenyen vettek részt a partiumi (Románia), Tasnádon. A bajai halászlével különdíjat érdemeltek ki a zsűritől.
.Eredmények:
A zsűri amellett, hogy (főként a díjazottak szerint) igazságos volt, igyekezett mindenkinek az előnyös tulajdonságát megbecsülni. Ennek szellemében számos díjat, elismerést odaítéltek. A babgulyás kategóriában a gyémánt fakanalat a katolikus családosok közössége kapta egy igazán ízdúsra készített babgulyás okán — egyébként más kategóriákban gyémánt fokozatot nem adtak, így ez az étel tekinthető a legsikerültebbnek.
A főételek között a Ham Faus Riders baráti társaság vadas borjúját — nyárson sütötték, nézni is szép volt! — találta a leginkább elismerésre méltónak a zsűri, így arany fakanalat kaptak. A legkülönlegesebb étel után járó elismerést a a Bajai Halászléfőző Bajnok Egyesület tagjai kapták a bajai halászlevük okán.
Köszönjük,hogy ily módon sok energiát,időt áldozva vitték városunk büszkeségének a bajai halászlének kiváló hírét.