2020. 2. Anita, Kármen

Közélet

Durvul a kampány

Antal Tibor | 2019. Szeptember 23. 19:14:30 | Utolsó frissítés: 8 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Hajdú Miklós, a Sikeres Bajáért Egyesület frakcióvezetője az alábbi sajtóközleményt juttatta el hozzánk az elmúlt héten:

 

 

Fercsák Róbert, testvérével közös tulajdonú cége az elmúlt három évben 184 millió forintos bevételből 141 milliós hasznot realizált. A cég 2018 évben megállapított 10 millió forintos osztalékát Fercsák Róbert nem tüntette fel vagyonbevallásában.

A Sikeres Bajáért Egyesület képviselőcsoportja Baja város polgármestere és a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Fercsák Róbert 2018 évre vonatkozó vagyonnyilatkozata miatt vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárást kezdeményez az önkormányzat Ügyrendi és Jogi Bizottságánál, hogy a bajaiak megtudhassák, hogy a polgármester valóban nem tüntette-e fel vagyonnyilatkozatában a cégében osztalékként megállapított jövedelem rá eső részét. Kezdeményezzük családtagjai vagyonnyilatkozatainak vizsgálatát is a vagyonnyilatkozatokban foglalt adatok valódiságának ellenőrzése céljából.

E mellett elvárjuk Baja város polgármesterétől és a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjétől Fercsák Róberttől, hogy tisztázza magát cége rendkívülinek mondható vagyongyarapodása kapcsán.

Miután az ő állítása szerint az 1995-ben alapított cége mindig is jelentős forgalmat bonyolított, elvárjuk, hogy teljes polgármesteri ciklusára vonatkozóan tárja fel, hogy milyen megbízásokból, milyen teljesítés igazolások alapján realizált a cége évente 70-80%-os profitot és vált ezzel az ország talán legjövedelmezőbb vállalkozásává.

Valamennyiünk, minden bajai számára alapvetően fontos, hogy megnyugtató válaszok alapján bizonyosodhassunk meg a város jelenlegi polgármestere és a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje feddhetetlenségéről.

 

A közleménnyel a város szóvivőjén Putnik Tamáson keresztül a polgármestert is megkerestük.

 

A szóvivő által közvetített válasz:

 

Fercsák Róbert polgármester úr az elhíresült bajai hamis videó elkészítése óta nem lepődik meg semmilyen hírverésen, amit ugyanazok a bajai politikai szereplők gerjesztenek. A személyét lejárató kampányra egyebekben nem kíván reagálni.

 

 

 


hozzászólok