2020. 27. Hella

Közélet

Villantottak a bereczkisek is

Antal Tibor | 2018. Feburár 09. 20:44:21 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Február 9-én pénteken délután tartották a Bereczki Máté Szakképző és Sportiskola szalagavató ünnepélyét az iskola sportcsarnokában, mely a sok érdeklődő családtag és barát miatt ezen a nap kicsit szűkösnek bizonyult. A műsor visszarepített minket az iskola történetébe, ami már több mint 110 évre tekint vissza. Köszöntötték az intézmény megjelent volt igazgatóit, Györök Istvánt és Széll Pétert, valamint Horváth Lászlót is, aki bár nem tudott személyesen megjelenni, de üdvözletét küldte. Majd Hodován Péter, a jelenlegi direktor mondta el ünnepi beszédét, és utána megkezdődött a szalagok feltűzése. Elsőként az igazgató mellére tűzték fel a szervező diákok, majd a végzős osztályok osztályfőnökeire került sor.

 

A végzős osztályfőnököknek Hodován Péter igazgató tűzte fel a szalagokat

 

Egy praktikus és egyben az ünnepi fényt emelő szokás a Bereczkiben, hogy a többi iskolával szemben külön szólítják a porondra az osztályokat, és az osztályfőnökök itt tűzik ki diákjaiknak a megérdemelt szalagokat. Ezt máshol egyszerre tudják le nehéz helyzetbe hozva ezzel a dolgozó fotósokat és videósokat, illetve a rivaldafény sem koncentrálódik ezekben az esetekben azokra, akik ezt megérdemelnék.

 

Nyirati Béla tanár úr szalagot tűz

 

Természetesen a Bereczkiben is volt vetítés az elmúlt négy év legjobb képeiből, majd következett a tánc, melyet Baross Eszter tanárnő tanított be a résztvevő diákoknak.  A tapsvihar persze nem maradhatott el, a tanárnő fáradalmait pedig virágcsokorral hálálták meg a táncosok.

 

 

Zárásként a végzősök megtáncoltatták tanáraikat és szüleiket is. A lányok szépek voltak, a fiúk elegánsak, a tánc jól sikerült. Tehát összességében minden klapp volt pénteken a Bereczki szalagavatóján, melynek ünnepi része este 8 órától a Duna szálló éttermében folytatódott.

 

 A vetítés pillanataiban

 

Facebook galériánk:

https://www.facebook.com/pg/sugopartihirek/photos/?tab=album&album_id=2023339671039408

 

hozzászólok