2020. 27. Hella

Közélet

Két új ételszállító autó állt hadrendbe

Antal Tibor | 2018. Feburár 09. 15:54:09 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Csütörtök délután sajtótájékoztatót tartottak a Bajai Szent Rókus Kórházban, méghozzá abból az apropóból, hogy egy 2016-os pályázatnak köszönhetően ( A fekvőbeteg szakellátó intézmények gazdaságilag hatékony struktúra átalakításához kapcsolódó szakmai és működési koncentrációt szolgáló fejlesztési pályázat) két ételszállító autót, és a hozzá tartozó speciális edényeket nyertek, melyre összesen 47.824.499 Ft-ot költhettek.

 

Az ételszállító autók oldalára a Bajai Szent Rókus Kórház címere került

 

Mint dr. Tóth Gábor főigazgató főorvostól, és dr. Lénárt Endrétől, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgató helyettesétől megtudhattuk, kb. az összeg felébe került a két autó, és a többi részt fordították a felszerelésre.

 

 

Mint ismeretes szeptembertől a Bajai Szent Rókus Kórház felújított konyhájáról hordják az ebédet a Kalocsai Kórházba is. Eddig ezt bérelt autókkal tették, amit most ki fog váltani a két saját, melyeket havi rotációban fognak használni. Míg az egyik jármű nap mint nap Kalocsára fog járni, a másik a bajai kórházon belül dolgozik, és havonta cserélnek, hogy a kilométerszámok körülbelül egyhangban legyenek. Azt is megtudhattuk, hogy a tesztek során kiderült, hogy a speciális edényeknek köszönhetően maximum 1 Celsius fokot hül az étel a közel 50 km-es távon. Arról is szó esett, hogy amióta Bajáról hordják a kórházi kosztot Kalocsára, ugrásszerűen megnőtt az ott dolgozók ebéd igénylése.

 

 

A járművek bemutatása után a sajtótájékoztató a kórház klubszobájában folytatódott, ahol arra is fény derült, hogy a 2016 végén elkülönített 60 milliárd forintból sajnos 45 milliárd elment a kórházak belső adósságának felszámolására, és 15 jutott a fejlesztésekre. Ennek a támogatásnak az elnyerésére összesen 810 pályázatot nyújtottak be, amiből 324 nyert. Baja az ételszállítók mellett 17.659.600 Ft-ot nyert nyílászáró cserékre, és 22.191.000 Ft-ot fűtőtest cserére.

 

A raktér

 

 

 


hozzászólok