2020. 8. Dénes

Magazin

Megújult a Bajai Honpolgár

Antal Tibor | 2018. Feburár 09. 14:25:33 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Csütörtök délután sajtótájékoztatót tartott a Bajai Honpolgár szerkesztősége, Baján az Ady Endre  Városi Könyvtár régi könyvek termében, méghozzá abból az apropóból, hogy a 28 éves múltra visszatekintő folyóirat az utóbbi időben alaposan megújult. Ez már a január – februári számon ránézésre is jól látszik, hiszen például egy egész oldalas címlapkép fogadja az olvasókat, de frissebb a tördelés és a betűtípust is olvasóbarátabbra cserélték.

 

 
Mint dr. Mayer János főszerkesztőtől megtudhattuk,  új rovattal is bőrült a repetroár, ami a “Kockás abrosz” nevet fogja viselni, és ezentúl a hátoldalon fog szerepelni a Védendő védtelenek saorozat helyett, mely átmenetileg szünetel.
A szerkesztője Szünder Dezső lesz. Tematikáját tekintve a gasztronómiáról szól: lesznek benne receptek, borajánlók, de adott esetben akár étteremkritikák is Az alapvető célok persze nem változtak a lapnál, továbbra is a minőségi olvasnivaló kínálása a cél, de törekedni kívánnak új olvasói rétegek bevonzására is, erre szolgálnak az újítások, frissítések
 

Dr. Mayer János főszerkesztő az újság friss számával
 
Az újság mellett a Bajai Honpolgár honlapján is történt némi ráncfelvarrás. Felkerültek például a régebbi évfolyamok pdf formában, illetve olyan képek is megtalálhatóak a cikkek mellett, amik a nyomtatott példányba helyhiány miatt nem fértek be. Egy másik előnye az újsághoz képest, hogy videókat is tartalmaz.
 
 
A Bajai Honpolgár honlapja:
 
Mint dr. Péterfi Tamástól, a Bajai Honpolgár alapítvány kuratóriumának elnökétől (aki egyben Baja város díszpolgára) megtudhattuk, a város az eddigi 500 ezer forintról 800 ezer forintra emelte az éves támogatásukat, ami a költségvetésükben jelentős részt foglal ez, de ennek ellenére a következő hónapok fő feladata a meglévők mellé új támogatok bevonása.
 

hozzászólok