2021. 17. Rudolf

Közélet

Dübörög a kampány, járdafelújítási lázban égnek képviselőink

Sugóparti Hírek | 2014. Október 02. 14:52:31 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

 

Szeptember beköszöntével indult el a hullám, akkor jelent meg az első anyag egy képviselővel a Bajai Tv Híradójában. Azóta már túl vagyunk az összes újrainduló képviselőn, mindegyikük ott volt a helyszínen, választókörzetében, ahol a gyalogutak felújításának elsőbbségéről és a polgárokkal való kapcsolattartás fontosságáról beszéltek. Sőt, 24-én a műsorban a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjét szólaltatták meg, a körzet jelenlegi képviselője, a polgármesteri címre apelláló alpolgármester helyett. Ezzel jogosulatlan előnyt adtak a kormánypárti jelöltnek.

 

Mindez Képviselői városszemlék rovatcímen fut a Bácskai Naplóban. A szeptember 11-én megjelent számban rögtön a második oldalon találkozunk ilyen hírrel. Korábbi anyagunkban foglalkoztunk a Baja Marketing Kft. médiumainak elfogultságával, éppen ezért feltételezhetjük, hogy ezekkel a tudósításokkal egy kiadott feladatot teljesítenek a sajtó munkatársai. Tovább erősíti ezt a gyanúnkat, hogy a cikkeket meglehetősen egyszerűen és kiszámíthatóan építik fel: adott a helyszín, ahol megtörtént a javítás, leírják ki, mikor és hogyan tette mindezt lehetővé. Ehhez pedig egy képet mellékelnek, melyen az adott választókörzet képviselője és Perlaky Ferenc, városüzemeltetési referens, időnként pedig Fercsák Róbert is szerepel. A szeptember 11.-i számban négy ilyen hír is helyet kapott. A múlt hét csütörtökön, 25-én kijött Naplóban tovább folytatódott a történet: szintén négy anyagban foglalkoztak ezzel a témával.

Vajon véletlen, hogy éppen most, az önkormányzati választások előtti hónapban történik mindez?

 

Küldj egy járdát!

Nagyon örülünk annak, hogy dolgoznak a város különböző pontjain, mint ahogyan az ott lakók is. De úgy véljük, hogy a városvezetésnek nemcsak most, hanem a 4 év alatt folyamatosan foglalkoznia kellene ezekkel a dolgokkal, mert a látványos felújítások nem elegendőek, és nem is biztos, hogy mindig ott történnek, ahol a legjobban kellene.  Arra gondoltunk, hogy segítenénk a Városfejlesztési Iroda munkáját. Gyűjtsük össze a felújításra szoruló gyalogutakat! Ebben kérjük az Önök segítségét is: küldjenek egy járdát nekünk akár lakókörnyékükről, akár a város egy-egy olyan pontjáról, ahol szükségesnek tartják a javítást. Mi ezeket megosztjuk egy albumban Facebook-oldalunkon. A képeket szívesen fogadjuk a közösségi oldalon is, vagy e-mail-címünkön (sugopartihirek@gmail.com).

 

Ha szerencséjük van, akkor a választási hajrában még az Önök járdáját is felújíthatják, mert október 12. után könnyen visszatérhet minden a megszokott kerékvágásba.

hozzászólok