2021. 17. Rudolf

Közélet

Az idei szezonban már nem strandolunk a felújított Sugovica strandon?

| 2014. Október 07. 11:17:40 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Egy ideje csak várunk és várunk, hogy végre elkészüljön a megígért kreatív játszóteres, mindennel felszerelt strandházas, csúszkapályás szabad strandunk. Amikor azonban lesétálunk a partra, csak kerítést, gödröket és félig befejezett betonfelületeket láthatunk.

A határidő lejárt, a munkák java része viszont – jól láthatóan – még hátravan. A kapott információk alapján úgy tudjuk, hogy a strandrész elkészülhet augusztus elejére (két hónapos késéssel), a csúszkapálya viszont biztosan nem. Rossz hír ez azoknak, akik vendégeket várnak vagy csak lazításra és pihenésre vágynak, ugyanis gyerekzsivaj és vízcsobbanások helyett kopácsolás és hegesztő hangjai tarkítják a Sugovica partvidékének nyugalmát.
A munkát június elsején kellett volna befejezni

Mint tudjuk, hiszen a Bácskai Naplóban számtalanszor megírták, a szabad strand fejlesztésére a Baja Marketing Kft. nyert meg egy az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program támogatási körébe tartozó uniós pályázatot, így a költségkeret 54%-át, vagyis 81 millió forintot nem önerőből kell finanszíroznia a cégnek. A szerződést 2013 márciusában írták alá, tartalma szerint az év májusának végén kellett volna kezdeni, és idén június elsején – körülbelül egy év alatt – lezárni a felújítást. De csak három hónapos késéssel, augusztus 22-én indult el a projekt.

A kivitelezési munkálatokat a bajai Éprema Kft. nyerte el. Nincs belátásunk a szerződésbe, így sajnos nem tudjuk, hogy vajon mennyi kötbért fizet (ha fizet egyáltalán) a vállalat a késedelemért a Baja Marketing Kft.-nek. A Bácskai Napló információ szerint (VIII. évfolyam 3. szám – Úszó szökőkút és esti fényshow című cikk) a két fél 2014. február 5-én írta alá a papírokat. A dátum rendkívül érdekes egyrészt azért, mivel a támogatásról szóló szerződést – ahogy fentebb írtuk- már jóval korábban szignálták, másrészt pedig azért, mert hivatalosan a projekt is már fél évvel előtte elindult. Hogy ebben a hat hónapban ténylegesen mi történt az ügyben, nem tudjuk. Viszont kíváncsian várjuk, hogy mikor és milyen formában vehetjük ismét birtokba a Sugovica partját. Amíg pedig saját szemünkkel is ellenőrizhetjük, hogy hogyan valósultak meg a gyönyörű látványtervek, marad a drótkerítés és a bosszankodás.

(A támogatási szerződésről bárki szerezhet információkat a http://palyazat.gov.hu/content/10814 oldalon, ahol a támogatott projektek közül a DAOP-2.1.1/J-12-2012-0108 jelzésűt kell keresni. Ezek az adatok nyilvánosak.)

hozzászólok