2020. 25. Géza

Kékfény

Szerb embercsempészek Nagybaracskán

www.police.hu | 2019. Június 15. 15:23:41 | Utolsó frissítés: 8 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Készenléti Rendőrség munkatársai 2019. június 15-én hajnalba megállítottak két szerb rendszámú személygépkocsit Nagybaracska belterületén. Az egyenruhások intézkedés alá vonták a járművek vezetőit – egy 39 és egy 34 éves szerb férfit –, valamint a velük utazó összesen nyolc külföldi személyt, akik iraki állampolgárnak vallották magukat.

 

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a szerb férfiak segítséget nyújtottak a migránsoknak abban, hogy az illegális határátlépésüket követően őket Németországba szállítsák.

A járművezetőket a rendőrök előállították a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltségre, velük szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. A férfiakat a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

 


hozzászólok