2024. 28. Hajnalka

Sport

Remekül szerepelt a VB-n Szigetvári

Mogyi Bajai Judo Club - MTI | 2019. Augusztus 31. 08:46:25 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Felnőtt Világbajnokság, Tokió 2019.08.24-31.
147 ország 839 induló

Szigetvári Mercédesz nagyszerűen teljesített! A Mogyi Bajai Judo Club versenyzője első körben Grand Slam győztes ukrán ellenfelét verte taktikus győzelemmel, majd a legjobb 16 közé jutásért földharcban győzött! A negyeddöntőben  szépen kezdett, de sajnos vereséget szenvedett a pánamerikai bajnok brazil ellenfelétől.

 

“A nehézsúlyú bajai versenyző már a legjobb harminckettő közé jutásért kemény riválist kapott az idei bakui Grand Slamen győztes ukrán Jelizaveta Kalanyina személyében, aki tavaly Eb-bronzérmes lett. Az eddigi három találkozójukat megnyerő ukrán azonban ezúttal rendkívül passzívan dzsúdózott, és szinte csak a junior Európa-bajnok magyar mutatott be indításokat. A bíró egy perccel a rendes mérkőzésidő vége előtt harmadszor is megintette Kalanyinát, ami már a leléptetést jelentette.
        A 21 éves Szigetvári a 32 között a mianmari Thu Khin Myóval csapott össze, s ez a mérkőzése már két percnél véget ért: ellenfelét hátulról elkapva a földön kőkemény fojtást kezdeményezett, amelyet az ázsiai az ájulásveszély miatt kénytelen volt lekopogni.
        Nem sokkal később a nyolcaddöntőben a brazil Beatriz Souza következett, aki 21 évesen már négy érmet – közte egy aranyat – gyűjtött a Pánamerikai bajnokságokon. Kettejük eddigi két meccsét a dél-amerikai nyerte tavaly a bakui világbajnokságon, illetve idén februárban a felsőőri (Oberwart) világkupa-versenyen. A harmadik csata ismét Souza kedve szerint alakult, aki egy perc elteltével a földre vitte, majd leszorította a bajai versenyzőt, és ipponnal nyert.” – írta az  MTI.

 

Ezzel a legjobb 16 között végzett ami nagyon értékes pontokat ad az olimpiai kvalifikációban! Az egyesület számításai szerint a verseny után kijutó helyen fog állni, a tokiói olimpiára!

Gratulálunk!
 
 


hozzászólok