2021. 8. Mihály

Sport

Király sikere a triatlon ob-n

MTI | 2019. Szeptember 01. 14:42:58 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

A férfiaknál Király István, a nőknél Zelinka Gabriella nyerte meg a triatlonosok tatai országos bajnokságát szombaton. A Mogyi SE kiválósága1:55:40 óra alatt ért célba az olimpiai távon, amely 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 km futásból áll, míg Zelinka Gabriella 2:11:49 óra alatt teljesítette a versenyt. A férfiaknál Petsuk Zoltán és Berekméri Levente, a nőknél Koronika Judit és Weinhardt Anna végzett még dobogós helyen.
    “Elégedett vagyok a versenyemmel, amelyre külön nem készültem, jóformán az utolsó pillanatban szólt az edzőm, hogy benevezett. Örülök, hogy így is sikerült nyernem” – mondta Király István  az MTI-nek. Hozzátette: a meleg és fülledt időjárással minden versenyzőnek külön meg kellett küzdenie, de azért örülhetnek, hogy még a kiadós nyári zápor előtt beérkeztek a célba.
A több korosztályban és több versenyszámban megrendezett tatai triatlonos fesztiválra közel 700 versenyző nevezett.

Eredmény:
 

1. Király István (Mogyi SE Baja) 1:55:40 óra
2. Petsuk Zoltán (UTE-Merida) 1:59:35
3. Berekméri Levente (FTC) 1:59:59

 De nemcsak itthion versenyeztek a mogyisok. Karai Levente a juniorok között 6. helyen végzett Lausanne-ba a világbajnokságon, míg Faldum Gábor az elit férfiak Világbajnoki sorozatának záróversenyén a futáson kiállt, miután nem érezte jól magát.

 

Karai Levente Fotó: Magyar Triatlon Szövetség facebook oldala

 

 

 


hozzászólok