2019. December 9. Natália

Sport

Még egy U-15-ös bajai válogatott

Antal Tibor | 2018. November 02. 19:38:45 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Tegnap számoltunk be róla, hogy Szécsi Patrik Ausztria ellen  bemutatkozhatott az U-15-ös magyar labdarúgó válogatottban. Ma hasonló örömteli hírekről számolhatunk be, csak a sportág más. Az U-15-ös kosárlabda válogatottba ugyanis Szabó Dániel kapott meghívót, aki Bajai Bácska nevelés, és ősszel az iskolaváltással került Kecskemétre, ahol a Mercedes Akadémia csapatában játszik.

 

Az U-15-ös válogatott. Szabó dániel a felső sorban balról a második

 

Az U-15-ös kosárlabda válogatott élete azonban némileg más, mint a focistáké. A kosarasokat általában a különböző iskolai szünetekben hívják össze, és ilyenkor közösen készülnek. Nemzetközi mérkőzésekre általában csak a későbbi években kerül sor. Szabó Dániel jelenleg 195 cm ( de még növésben van), ami nem csoda, hiszen édesapja is 2 méterre nőtt, aki nem más, mint a Bajai Bácska korábbi meghatározó játékosa Szabó Attila.  Dani posztját tekintve 4-es, azaz úgymond kiscenter. Teljesítményével maximálisan elégedett volt Váradiné Szarka Ildikó, a válogatott trénere.

 

Szabó Dániel

 

De az őszi szünetben nem ő volt az egyetlen bajai, akit behívtak egy korosztályos válogatottba. Kazi Balázs, a Rátgéber Akadémia Szintén Bácska nevelésű játékosa az U-16-os kerettel Székesfehérváron vett részt edzőtáborban. Neki is gratulálunk.

 

 

 

 

 


hozzászólok