2024. 19. Emma

Sport

U-23-as EB-n járt Szigetvári Mercédesz

Judoinfo | 2018. November 05. 08:35:36 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Az elmúlt hétvégén Győrben rendezték meg a judosok U23-as Európa bajnokságát. A  Mogyi Bajai Judo Clubot + 78 kg-os súlycsoportban Szigetvári Mercédesz képviselte.

 

A Judoinfo összefoglalója:

 

“A nehézsúlyú hölgyek között nem kezdődött jól számunkra a verseny, hiszen mindkét magyar induló vereséget szenvedett az első összecsapásán: Szigetvári Mercédesz az aranypontos hosszabbításban végül intéssel maradt alul az olasz Gerivel szemben, Kárpáti Emese pedig küzdelmes összecsapáson vazarival kapott ki az izraeli Hershkótól. Mégis mindketten eljutottak a bronzmérkőzésig, igaz, ehhez az is kellett, hogy Szigetvári Mercédesz ellenfele, a horvát Vukovic sérülés miatt visszalépett. Kárpáti Emese vazarival vezetett az osztrák Höllwart ellen, aki végül a harmadik intését is megkapta, így nem ment végig az összecsapás.

 

 

A délutáni programban egyszerre lépett tatamira a két magyar judós. A Mogyi-Bajai JC junior Európa-bajnoka, Szigetvári Mercédesz kapott lehetőséget arra, hogy visszavágjon Hershkónak Kárpáti Emese legyőzéséért, a KSI SE judósa pedig a horvát Radic-csal csapott össze.

Kárpáti Emese hamar döntésre vitte a dolgot, előbb egy vazariért eldobta a horvát lányt, majd földharcban az ippont is kicsikarta, így megérdemelten állhatott fel a dobogó harmadik fokára, megszerezve a magyar válogatott harmadik érmét.

 

Mercinek sajnos nem sikerült ugyanez. A másik bronzmeccsen a négy perces küzdelem csupán egy intést hozott, azt az izraeli lány kapta, a bajai judós láthatóan aktívabb volt. A hosszabbításban aztán Hershko tudta eldobni ellenfelét, ezzel Szigetvári Mercédesz az ötödik helyen végzett.”

 

+78 KG (11 induló)


1. Eleonora Geri (olasz)
2. Sebile Akbulut (török)
3. KÁRPÁTI EMESE (KSI SE)
3. Raz Hershko (izraeli)
5. SZIGETVÁRI MERCÉDESZ (Mogyi-Bajai JC)
5. Tina Radic (horvát)
7. Maria Höllwart (osztrák)
7. Katarina Lucija Vukovic (horvát)

 

 

 


hozzászólok