2024. 28. Hajnalka

Sport

Ismét dobogón a bajai tűzoltók sárkányhajó csapata

bacs.katasztrofavedelem.hu | 2019. Szeptember 03. 10:10:40 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Rendvédelmi Sárkányhajó Magyar Kupát a népszigeti KSI vízitelepen. Az idén tizenöt csapat nevezett az ország egyik legnagyobb rendészeti sporteseményére. A versenyen a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a bajai tűzoltók Speed Dragons nevű csapata képviselte, akik nélkül elképzelhetetlen a verseny.

 

 

A XI. Rendvédelmi Sárkányhajó Magyar Kupán tíz csapat a katasztrófavédelemnél dolgozókból került ki, nemcsak tűzoltók, hanem vízügyi területen dolgozók és kéményseprők is vízre szálltak. A mezőnyben négy csapattal képviseltette magát a rendőrség, és a honvédség egy egysége is lapátot ragadott.

A háromszázötven kilogrammos, tizenkét és fél méter hosszú vízi jármű legénységét tizenhat-húsz evezős adta, rajtuk kívül egy dobos és egy kormányos tagja volt még a csapatnak, akik teljes összhangban teljesítették a kétszáz méteres versenypályát. A futamokon egyszerre öt csapat küzdött meg egymással.

A bajai tűzoltók csapata – évek óta – kiváló felkészüléssel, sorozatosan az élmezőnyben végez. Évekig címvédők voltak, számtalan érem és kupa jelzi kiemelkedő evezős teljesítményüket. A versenyen a végső összecsapás a Fővárosi Tűzoltók, a Speed Dragons, vagyis a bajai hivatásos tűzoltók csapata, a Budapesti Rendőr-főkapitányság két egysége, a Főnix Dragon és a 3-as csapat, valamint a Honvéd Bárka elnevezésű team között zajlott. Kiélezett küzdelemben a Speed Dragons csapat hajója a legénységgel a fedélzetén, az igen rangos második helyen ért célba a nagyon szoros versenyben!

 

 

 

Speed Dragons csapat tagjai:

 

Márton Mihály tű. őrnagy

Göbl Máté tű. törzsőrmester

Vida Péter tű. őrmester

Peity Gavrán Zoltán tű. főtörzsőrmester

Cselinácz János tű. hadnagy

Gyulánszki Milán tű. őrmester

Oros Gábor tű. főtörzsőrmester

Bach Domonkos

Fekete Attila nyá. tű. zászlós

Talabér Zoltán tű. őrmester

Herczel András

Marusa István nyá. tű. zászlós

Leisztnek Klára Bácsbokod ÖTE

Tóth Imre nyá. tű. hadnagy

Tóth Attila

Juhász Patrícia

Körmendi Luca

Garai Dénes tű. őrmester

 

Gratulálunk!

 

 


hozzászólok