2024. 25. Márk

Sport

Ilyen lesz a szigeti öltöző a felújítás után

Antal Tibor | 2018. Március 20. 16:31:03 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Így néz ki most a szigeti épület

 

Mint tavaly májusban már beszámoltunk róla a Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány a Petőfi – szigeti focipályák közötti öltözőépület felújítására és bővítésére pályázott a Magyar Labdarúgó Szövetségnél. Azóta pozitív döntés született az ügyben. Az épületet 150 millió forintból fogják felújítani és bővíteni, aminek 70%-a TAO-s pénz, a 30% önrészt pedig az önkormányzat biztosítja. A leendő komplexum látványterveit és terveit ma mutatták be a helyszínen az érdeklődőknek.

 

 

Mint Nagy Györgytől, a LUA kuratóriumi elnökétől megtudhattuk, egy épületről van szó, ami tulajdonképpen két blokkból áll. Az első egy új fedett kiülős terasszal is rendelkező büfé lesz, amely mindjárt a bejáratnál a jelenlegi épület előtt  hivatott majd  fogadni a vendégeket.

 

 

A leendő büfé

 

Ez egy fedett folyosóval lesz összekötve a jelenlegi épülettel, amelyet teljesen felújítanak, és hátrafelé meg is fognak hosszabbítani. A fedett folyosó azért is praktikus lesz, hogy ne kelljen megkerülni a teljes épületet, ha valaki az egyik pályáról át akar menni a másikra. A főrészben a jelenlegihez hasonlóan 6 öltöző kap majd helyet, de méretre az újak  nagyobbak lesznek, hogy megfeleljenek az NB III-as előírásoknak is.  Ezen kívül   konditerem, tanuló szoba, orvosi szoba, rehabilitációs rész és  klubszoba is kialakításra kerül benne az MLSZ alközponti szabályzatának megfelelően.

 

 

A főépület terve. A jobb oldali szélesebb rész lesz az új szárny

 

Mint írtuk, a régi részt teljesen szétverik, csak a külső falak fognak megmaradni. Padlófűtést terveztek, kicserélik az elektromos és a vízvezeték hálózatot, új vizesblokkok lesznek, a belső falakat is át fogják helyezni, szóval teljesen új lesz belül minden. A terveket az  Sb architektúra Kft. mérnökei Sándorfi András és Sztranyák Gergely készítették. Ezek még nem véglegesek, az MLSZ előírásaihoz ugyanis igény szerint lehet hozzárakni.

 

 

Mint megtudhattuk, az építkezés legkorábban szeptemberben kezdődhet el, de lehet hogy későbbre fog tolódni. Az biztos, hogy a munkák körülbelül 4 hónapot fognak igénybe venni, és az MLSZ szabályzata szerint  két éven belül meg kell valósuljon az elképzelés.

 

 

Ettől persze jóval korábban szeretnének túl lenni rajta, de hátra van még a közbeszerzés lebonyolítása, és a TAO-s részt is össze kell szedni az egyesületnek, aminek egy részére azért vannak már ígéretek.

 

Ha ez megvalósul, akkor a korszerű labdarúgó utánpótlásnevelés minden létesítmény feltétele adott lesz a városban. Ezt követően már csak egy jó, minimum megyei I. osztályban játszó felnőtt focicsapatra lenne még szükség, melynek a hosszú évtizedek utáni megszűnése miatt sok futball szurkolónak, némi hiányérzete van Baján.

 

 

 


hozzászólok