2024. 16. Csongor

Sport

Jövő héten térhet vissza Hosszú Katinka

www.hvg.hu | 2018. Március 19. 15:59:13 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Szombaton zárul a nevezési időszak az idei ob-ra – amely március 28-án kezdődik Debrecenben – így legkésőbb akkor kiderül, hogy decemberi koppenhágai rövidpályás Eb után újra versenyez-e Hosszú Katinka. – írta a HVG.hu

“Nagy és tekintélyes lesz a mezőny, és abból kiindulva, hogy az uniós tagországok úszószövetségeinek számára kötelező a nyílt bajnokságok megszervezése, jó néhány külföldi úszónagyság érkezésére is fel kell készülnie a rendező városnak” – mondta az úszók szakvezetője az SzPress Hírszolgálatnak.

 

Hosszú Katinka február 22-e óta nem is posztolt magáról képet rajongói oldalán, ami előtte napi rendszerességű volt.

Fotó:Hosszú Katinka facebook oldala

 

Sós Csaba hozzátette: még egy megerősítő beszélgetésre a napokban sort kell keríteniük, de attól függetlenül is úgy gondolja, hogy Hosszú Katinka ezt a versenylehetőséget már nem fogja kihagyni. A szövetségi kapitány szerint az úszó ezúttal nem rukkol majd ki olyan sorozattal, mint a tavalyi ob-n – akkor 12 érmet nyert.

“Érzésem szerint jó néhány 50, illetve 200 és 400 méteres számban ott lesz. Függetlenül attól, hogy ki, illetve ki nem az edzője. Meglepődnék, ha jóslatom ellenére Katinka mégsem állna rajthoz. Ha így történne, akkor mindenképpen egy hosszabb beszélgetésnek kell következnie, ahol az első számú magyar úszónak az eddigieknél komplettebb magyarázatot kell adnia az idei terveiről” – magyarázta Sós Csaba.

A szövetségi kapitány abban is bízik, hogy Gyurta Dániel ott lesz Debrecenben, ha már nemrégiben úgy nyilatkozott és neki is azt mondta, hogy továbbra is kihívásnak tekinti az úszást.

 

Borítókép:MTI

 

 

 


hozzászólok