2020. 8. Dénes

Vélemény

Tájkép-csonkítás a Hajósi Pincefaluban

Huber János | 2018. Március 20. 15:25:23 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Tisztelt Szerkesztőség!

 

Az elmúlt hétvégén fájóan tapasztaltuk a Hajósi Pincefaluban amit az áramszolgáltató végzett március 14-15-én. A Pincefalu több utcájában elektromos vezetékek „kiszabadítása” címszóval jónéhány több évtizedes múlttal rendelkező diófát és  gyümölcsfát csonkítottak meg és többet ezek közül nekünk majd ki is kell vágnunk, mivel valószínűleg nem is élik túl a csonkítást.

 

 

A Pincefaluban a turisták és a helyi pincegazdák számára az egyik legjobb időtöltés egész évben ezeknek a fáknak az árnyékában történő ücsörgés, borozás. Ettől most több pincetulajdonost is megfosztottak, többek között olyan gazdákat, akik a vendéglátást hivatásszerűen végzik.

 

 

Fontos megemlíteni, hogy most szombaton (március 24-én) hatodik alkalommal rendezzük meg a Tavaszi Pincenyitogatót, amit jelen állás szerint a mellékelt képeken látható körülmények között kell megtartanunk. (Írom ezt úgy, hogy már tájékoztatást is kértünk önkormányzati szinten az áramszolgáltatótól, akik egyelőre semmilyen pozitív információval nem szolgáltak.) Kellemetlen lesz némelyik pincét addig kiszabadítani a levágott gallyak fogságából is.

 

 

Császártöltésen is jártam a mai nap folyamán és ott is több félbevágott fával találkoztam, szóval úgy érzem, hogy a szakmaiság teljes hiányában végezték ezt a munkát. Nem beszélve arról, hogy számos helyen vágtak ketté fákat úgy, hogy a mellette lévő fa ága továbbra is rálóg a vezetékre.

 

 

Amennyiben a témát érdemesnek tartják arra, hogy bármilyen formában megjelenjen, úgy szívesen küldök teljes képgalériát az általam készített fotókból.

 

Tisztelettel:

 

Huber János

VINTEGRO Egyesület elnöke

Hajós Város képviselőtestületének tagja

 

Szerkesztői megjegyzés: Amennyiben az áramszolgáltó válaszol a hajósi önkormányzat megkeresésére, és azt eljut hozzánk, akkor természetesen azt is közzétesszük.

 

Portálunk vélemény rovata helyt szeretne adni olvasóink írásainak ezért várjuk cikkeiket szerkesztoseg@sugopart.hu címre.

A megjelent írások nem a szerkesztőség véleményét tükrözik, azokért felelősséget nem vállalunk.
 
 
 


hozzászólok