2019. február 23. Alfréd

Magazin

Uszód lenyomta Baját!

Molnár Zoltán | 2018. június 12. 20:04:54 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

 Vasárnap ért véget a Magyar Kerékpárosklub által szervezett Bringázz a munkába kezdeményezés. Az egy hónapig tartó kampányra 5933-an regisztráltak, akik vállalták, hogy kerékpárral járnak dolgozni. Ez annyira jól sikerült, hogy összesen több mint 590,000 km-t tekertek le! Bajáról is sok résztvevő volt, akik összesen 1602 km-rel zártak, ami az összesített listán a 20. helyet jelentette a városok rangsorában. Bajánál is jobban teljesített Uszód! A kis dunamenti település a 13. helyen zárt, megelőzve Veszprémet, Tatabányát, Békéscsabát is!

 

 

 

Minket sem hagyott nyugodni a dolog, ezért utánajártunk hová bicikliznek ennyit ezek a derék uszódiak?! Kiderült, hogy ez a kiemelkedő eredmény legfőképp Molnár Péternek köszönhető, aki a kampány ideje alatt minden nap bringával jött dolgozni Uszódról Bajára! Péter, aki kerékpárboltban dolgozik, és egyébként tulajdonosa is a munkahelyének, szívesen válaszolt kérdéseinkre.

 

Honnan jött, hogy bringával járj dolgozni (vagy a kampányon kívül is így közlekedsz)?

 

A rádióban meghallottam a reklámot a Bringázz a munkába kampányról, ránéztem a kollegákra és eldöntöttem, hogy én belevágok.

 

Mennyi idő alatt értél Bajára, illetve mennyivel kellett korábban kelni?

 

2 óra az út oda és 2 óra vissza, 48,5 km, reggel 5-kor indultam.  Volt mikor korábban indultam, s jól esett a naplementébe is belebiciklizni. Az első 18 km egy sóderes – murvás rész, ami elég nehezen közlekedhető, de a Fajsz – Baja szakasz már aszfaltos. Mindenkinek ajánlom ezt az útvonalat, igazán kellemes és egészséges időtöltési lehetőség.

Minden munkanap tekertem a kampány ideje alatt, melynek során 9-szer áztam bőrig, abból egyszer volt jégeső, de gyorsan átmentem a viharokon. Nem volt semmi probléma.

 

Nyilván egyébként is bicajozol hosszabb távokat, mik voltak a nagyobb túráid, vagy mi volt a legemlékezetesebb?

 

Ritkán bicajozok hosszabb távot, a legemlékezetesebb túra eddig a Balaton egy nap alatt történő körbetekerése volt.

 

 

Mutasd be légy szíves a gépedet, mert egy rozsdás vacaknak néz ki, de valószínűleg nem mindennapi darab!

 

Semmi extra, csak azért van rozsdásnak festve, hogy ne szúrjon szemet a tolvajoknak, egyébként egy középszintű Shimano szettel van szerelve.

A 14 nap alatt 2.084 km-t tekertem, amivel a kampány során első helyezést sikerült elérnem.

A csapatunk, melynek tagjai rajtam kívül Pálinkás Sándor, Zubály Zoltán és Nagy Judit, akikkel együtt összesen 2.965 km-t tekertünk, amivel a csapatok között szintén első helyezést értünk el.

Ezúton is szeretném megköszönni minden segítőmnek, biztatómnak, csapattársamnak a támogatást.

 

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment