2019. február 23. Alfréd

Sport

Országos döntőn jártak a bélás lányok

Németh Attila | 2018. június 12. 10:20:47 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

ORSZÁGOS DÖNTŐ
IV. KCS. LEÁNY KOSÁRLABDA
NYÍREGYHÁZA (június 7-10)


„A” csoport

 

1.Miskolci Hermann Ottó Gimnázium

2.Bajai III. Béla Gimnázium

3.Szekszárdi Dienes Valéria Ált. Isk.

4.Dunakeszi Széchenyi I. Ált. Isk.

 

„B” csoport


 1.Nagykanizsa Kőrösi Csoma S. Ált.Isk.
 2.Budapest Grosics Gyula Sp. Ált. Isk.
3.Nyíregyházi Apáczai Csere J. Ált. Isk.
 4.Miskolc Fényi Gyula Jezsuita Gim.


A bélások a csoportmérkőzések során 2 vereség 1 győzelem ellenében (Szekszárdi Dienes Valéria Ált. Iskola) a csoport 3. helyén zárták az „első kört”. A keresztjáték során a „B” csoport 4. helyen végző Nyíregyházi Apáczai Csere J. Ált. Iskola fogadta a bajai lányokat. Kosarasaink kiváló és magabiztos játékkal fölényes győzelmet arattak, ennek megfelelően sikerült kiérdemelniük, hogy a helyosztók során az 5. helyért küzdhessenek!
Ennek megfelelően a Nagykanizsa Kőrösi Csoma S. Ált. Iskola csapata ellen kellett játszanunk, ami (félelmeink ellenére) egy nagyon színvonalas és izgalmas mérkőzést hozott! Az ellenfél korosztályában és „tapasztalataiban” is előttünk járt, így az esélyek és a „statisztikai mutatók” nem sok reménnyel kecsegtettek a győzelmet illetően…
A „valóság” azonban nem a papírformát igazolta! A bajai lányok mindent beleadva koncentrált, magas színvonalú játékkal egyetlen kosárra voltak attól, hogy (talán a legnagyobb) meglepetéssel zárják a tornát és legyőzzék erősebbnek vélt ellenfelüket! Azonban a szerencse (egy utolsó másodpercben kapott duplával) sajnos nem minket segített, így –vért izzadva- az ellenfél tudta megnyerni a mérkőzést…
Mindent összevetve a III. Béla Gimi az ország 6. legjobb csapatának járó díjazást tudta megszerezni, ami egy „kisvárosi” csapattól valamint a bajai kosaras lányoktól kiváló teljesítménynek, eredménynek tekinthető, mely mindenképpen elismerésre adhat okot!

 


A csapat tagjai:
Balogh Eszter, Berencsi Csenge, Bődi Csenge Alíz, Borbás Petra, Gál Réka Alexandra, Kovács Dóra, Péter Borbála, Petike Gréta, Schubert Luca, Stanik Kíra, Striegl Dorina, Szakony Kata.
Edző: Bődi Krisztián
Testnevelő: Németh Attila


GRATULÁLUNK!

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment