2020. 25. Orbán

Magazin

Strandfigyelő: Szekszárdon jártunk

Antal Tibor | 2019. Június 25. 09:41:34 | Utolsó frissítés: 11 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Ismét itt a nyári szezon, így folytatnánk Strandfigyelő című sorozatunkat. Nem olyan rég ugyanis Szekszárdon jártunk a helyi Családbarát Strand- és Élményfürdőben. Ami mindjárt nagyon pozitív, hogy közel van hozzánk (40 km) , valamint vasúton és autóbusszal is könnyen megközelíthető, hiszen a pályaudvarokkal szemben, a vasúti síneken  túl a városi sportcsarnok szomszédságában található.

 

Nagy a forgalom a gyerekcsúszdánál

 

A belépő 3 éven aluliaknak ingyenes, 14 éves korig 750 Ft,14 felett 1300 Ft, felnőtteknek pedig 2000 Ft. Pozitív, hogy a Szekszárd kártyával rendelkező helyi lakosok jelentős kedvezménnyel használhatják a fürdőt (ezt ha esetleg nálunk is megépül az ígért fürdő érdemes lenne átvenni), negatívumként viszont kiemelnénk, hogy nincs családi belépő, és az óriáscsúszdák használatáért 1100 forintos kiegészítő jegyet kell váltani, ami persze nem kötelező. Délutáni kedvezmény van, de ez elég későn 17 órától lép életbe.

 

A nagy csúszdákért külön fizetni kell

 

Ami a legfontosabb,  medencék terén változatos a kínálat. A gyermekmedence, és a bébipancsoló, mely egymás szomszédságában található jól felszerelt. Több csúszda is található benne, egy vizes gomba,elefánt, víziló valamint egy ágyú is. Emellett akad egy szárazföldi játszósarok is a pelenkázó mellett.

 

 

Az élménymedencében a váltakozva működő jacuzzi és nyakzuhanynál kényeztethetjük magunkat, valamint forgófürdő is színesíti a kínálatot.  A víz  hőfoka kellemesen meleg, annak ellenére, hogy nem termálvízről van szó. Mellette található a kör alakú ülőmedence

 

Népszerű a forgómedence

 

A hely különlegessége az ugrómedence, ahová három különböző magasságból lehet ugrani. Emellett úszómedence is megtalálható a fürdő területén.

 

Az ugrómedence az akrobata hajlamúak paradicsoma

 

A hely talán legnagyobb negatívuma, hogy kevés az árnyék. Ezt fatelepítéssel próbálják megoldani, de még jó néhány évnek kell eltelnie, hogy elérjék a kívánt magasságot, valamint több helyre van kifeszítve árnyékoló (pl. a gyermekmedence egy részét is takarja)

 

A kiszolgáló egységek árnyékolva

 

A fürdő egyelőre csak szabadtéri, így vihar esetén (amibe mi is belecsöppentünk) vége a bulinak, de ez hamarosan változni fog. Az előző év kampányidőszakában ugyanis letették a sportuszoda alapkövét a szomszédságban, ami későbbiekben fedett élményfürdővel is kívánnak bővíteni.

 

 

Itt tart az építkezés

 

Összességében a Szekszárdi Családbarát Élményfürdő ajánlható a bajaiak számára, főleg családosoknak illetve olyan helyzetekben ami az utóbbi időszakra is jellemző volt, amikor is a Sugovica, és a Duna vízállása sem a legalkalmasabb a fürdőzésre.

 

Sörárak

 

 

 

 

 

 

 

 


hozzászólok