2020. November 24. Emma

Magazin

Minősítőn jártak

Antal Zsolt | 2019. Június 28. 14:45:42 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központ adott helyet a Muharay Népművészeti Szövetség által szervezett Hagyományőrző Együttesek Bemutató Színpada és Minősítése című rendezvénynek az elmúlt szombaton. A Garai Székelykör Egyesület óvodás, iskolás, ifjúsági és felnőtt táncosaiból, valamint az Asszonykórus tagjaiból álló csoport bukovinai székely, téli népszokásokat adott elő. Így a csobánolásból egy rövidke részlet, csobánbál, leányok megéneklése és János-napi köszöntő szerepelt a fél órás koreográfiában.

 

 

A zsűri 123 ponttal, JÓL MINŐSÜLT címmel jutalmazta a csapatot! A minősítésen kilenc együttes 300-400 táncosa lépett fel. A zsűri tagjai voltak: Sztanó Hedvig és Kökény Richárd, mindketten a Magyar Állami Népi Együttes örökös tagjai, Dr. Balázs Kovács Sándor néprajzkutató, muzeológus, történész, és Varga Sándor az MTA Zenetudományi Intézet munkatársa.  A szakmai zsűri a részletes szóbeli értékelés mellett következő szempontok szerint pontozta az együtteseket: Műsorszerkesztés, dramaturgia. Folklorisztikai hitelesség. Koreográfiai megformálás. Színpadi megjelenés. Ének-zenei előadás. Előadói színvonal.
Köszönjük a felkészítést és a segítséget Kővágóné Csánki Mónikának, Kővágó Zsoltnak, Lex Orsolyának, a Csurgó zenekarnak, minden támogatónknak és a gyerekek szüleinek. Nagyon büszkék vagyunk mindenkire!  

 
 
 


hozzászólok