2019. December 15. Valér

Közélet

Mennyibe kerül a két új szökőkút?

Antal Tibor | 2019. Június 24. 10:44:44 | Utolsó frissítés: 6 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Helyzet az Árpád téren

 

Pár hete kezdődött meg Baján az Árpád téren, és a Szegedi úton a távolsági buszpályaudvarnál a körforgalmi szökőkutak építése, mellyel kapcsolatban forgalmi korlátozások is  életbe léptek. A két épülő szökőkút szükségessége  –melynek a látványterveit a 2018. áprilisi lakossági fórumon mutatták be a nagyközönségnek–  a fórumokon megosztja a lakosságot. Illetve többen úgy gondolják, hogy ha már  épülnek, akkor inkább olyan helyekre kellett volna telepíteni őket, ahol a lakosság számára is megközelíthetőek (tehát mondjuk egy térre vagy parkba). 2018. áprilisában  80 millió forintos költségről beszéltek a két építkezés kapcsán, amit teljes egészében kormányzati forrásokból biztosítottak volna. A csütörtöki testületi ülés 18. előterjesztése viszont + 46 milliós többletköltséget ír , ami az önkormányzat kasszáját terheli.

 

  Ennek okairól kérdeztük a város szóvivőjét Putnik Tamást, akitől a mai nap a következő nyilatkozatot kaptuk:

 

NYILATKOZAT­

 

Baja Város Önkormányzat még 2017-ben nyert mintegy 80 millió forintot az Árpád téri és a Köztársaság téri szökőkutak megépítésére. Fontos hangsúlyozni, hogy ezen összegből nem lehet utakat, járdákat építeni, vagy csatornahálózatot fejleszteni.

 

Az elmúlt 2 évben jelentősen drágultak az építőipari költségek, ennek megfelelően az önkormányzat önerőből mintegy 46 millió forinttal egészítette ki a beruházás költségvetését.

 

Putnik Tamás

városházi szóvivő

Polgármesteri Titkárság

 

Munkák a Szegedi úton

 

Tehát a két körforgalmi szökőkút összesen 126 millió forintba kerül. Ebből 80 millió az, amit semmi másra nem fordíthatott volna a város, és 46 millió amivel szabadon gazdálkodhatott volna. A kivitelező mind két esetben az Aktív Kft.

 

 

 

hozzászólok