2020. 14. Marcell

Magazin

Lovaggá ütötték Koch Csabát!

www.kochboraszat.hu | 2018. November 07. 17:29:48 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A hajós-bajai termelő az első magyar borász, aki bekerült a gasztronómiai lovagrend tagjai közé. Az illusztris tagokból álló társaság névadója a francia konyhaművészet talán legnagyobb alakja, Koch Csaba elismerése pedig azt is jelzi, hogy hajós-bajai és villányi borai a csúcsminőségű gasztronómiában is megállják a helyüket.

 

 

Az 1954-ben alapított Auguste Escoffier Tanítványai Lovagrendnek világszerte több mint 30 ezer tagja van. Piros szalaggal ismerik el a szakácsokat (mint például Bíró Lajost), kék szalaggal pedig a gasztronómiához más módon kapcsolódó szakembereket. Koch Csabát a zöld színű szalaggal tüntették ki, amivel a csúcshelyek csúcsbeszállítóit szokták elismerni.

Magyarországon a borászok közül elsőként Koch Csabát érte ez az elismerés. A lovaggá ütés nyilván annak is szól, hogy a hajós-bajai és villányi pincéjéből kikerülő borok sokféleképpen hasznosíthatók az otthoni, de a csúcsgasztronómiában is: illatos és testes fehérborai, gyümölcsös és nagytestű vörösborai egyaránt megtalálták méltó helyüket a legjobb éttermek étlapjain.

 

 

 


hozzászólok