Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!
A hajós-bajai termelő az első magyar borász, aki bekerült a gasztronómiai lovagrend tagjai közé. Az illusztris tagokból álló társaság névadója a francia konyhaművészet talán legnagyobb alakja, Koch Csaba elismerése pedig azt is jelzi, hogy hajós-bajai és villányi borai a csúcsminőségű gasztronómiában is megállják a helyüket.
Az 1954-ben alapított Auguste Escoffier Tanítványai Lovagrendnek világszerte több mint 30 ezer tagja van. Piros szalaggal ismerik el a szakácsokat (mint például Bíró Lajost), kék szalaggal pedig a gasztronómiához más módon kapcsolódó szakembereket. Koch Csabát a zöld színű szalaggal tüntették ki, amivel a csúcshelyek csúcsbeszállítóit szokták elismerni.
Magyarországon a borászok közül elsőként Koch Csabát érte ez az elismerés. A lovaggá ütés nyilván annak is szól, hogy a hajós-bajai és villányi pincéjéből kikerülő borok sokféleképpen hasznosíthatók az otthoni, de a csúcsgasztronómiában is: illatos és testes fehérborai, gyümölcsös és nagytestű vörösborai egyaránt megtalálták méltó helyüket a legjobb éttermek étlapjain.