2020. 30. Jeromos

Kékfény

Sok migráns kis helyen is elfér

www.police.hu | 2018. November 05. 16:07:09 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2018. november 4-én őrizetbe vettek 6 román állampolgárt. A gyanú szerint a férfiak 11 külföldi személynek – az illegális határátlépésüket követően – nyújtottak segítséget abban, hogy Nyugat-Európába jussanak.

A rendelkezésre álló adatok szerint az egyik román férfi Bátmonostor térségében egy Volkswagen Passat típusú személygépkocsiba beszállította a 11 – korábban tiltott határátlépést elkövetett – migránst oly módon, hogy a hátsó ülésen, egymáson fekve, egymást taposva tudtak csak elhelyezkedni. Ezt követően megkezdte szállításukat úgy, hogy előtte haladt két felvezető jármű, melyekben összesen öt román férfi utazott.

 

 

A migránsok sikeres elszállítását a rendőrök akadályozták meg, amikor 4 óra 20 perckor intézkedés alá vonták a járműveket. A két felvezető autóban tartózkodó férfiak alávetették magukat a rendőri intézkedésnek, azonban a Volkswagen sofőrje az igazoltatástól hozzávetőleg 200 méterre megállt, majd a migránsokkal teli személygépkocsit hátrahagyva elmenekült a helyszínről.

 

 

A Passatban utazó, magát afgán állampolgárnak valló 11 személy sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. Őket meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Volkswagen sofőrjét néhány óra elteltével a Bajai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és előállították.

A román férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

 

Szintén rendőrségi hír, hogy a Bács-Kiskun megyei toborzó csoport tagjai november 8-án Baján várják az érdeklődőket a Turisztikai Központ állásbörzéjén

 

 

 


hozzászólok