2020. Október 26. Dömötör

Magazin

Játékterem nyílt Baján

Antal Tibor | 2018. December 08. 11:30:23 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Egy igazi békebeli flipperasztal is üzemel az új játékteremben.

 

Pár hete tette fel valaki a kérdést az interneten, az egyik legnépszerűbb közösségi portál bajaiakat tömörítő csoportjában, hogy hol lehet ma városunkban billiárdozni? Ekkor mi is gondolkodóba estünk, de nem tudtuk megmondani a választ. Hiszen bár a 90-es években nemcsak, mint Majka dala mondja “mindenki táncolt”, hanem billiárdozott is, mára eltűntek az asztalok. Annak idején legendás volt a Giorgio Cafe pincéje a sok asztallal, ahol ráadásul szerdánként délelőtt ingyen lehetett játszani, a Duna szállóban a nagy snooker asztal, de említhetjük a Zsetont, az alvégi Aranykorsó sörözőt, a Belvárosit, ahol ma már hotel áll, de a Sétáló utcában a lila ház emeletén is volt egy hely aminek már sajnos a nevére sem emlékszünk.

 

Billiárdasztal is van az új játékterem egyik különtermében.

 

Vagy ha a játéktermekről beszélünk. kicsit korábban volt egy a Szentháromság téren, a Táncsics utcában, és minden valamire való csehóban volt egy – két automata. Ezek a helyek azonban már rég bezártak, és a szerencsejáték törvényeknek köszönhetően a pénznyerő automaták, és rulett asztalok is eltűntek városunkból. Éppen ezért is kicsit meglepődtünk, amikor december 7-re az újonnan nyíló TiniPonty Játékterem megnyitójára kaptunk sajtómeghívást.

 

 

A TiniPonty Játékterem  a  Szabadság utca 2. szám alatt található, a turkálóval szemben a volt Mini presszó és a Méterárú bolt között, amit régi szerencsejátékosok Belvárosi Sörözőként is ismerhetnek.

 

A helyszín, ahová ha melegebbi dő lesz a kirakatdekor is felkerül.

 

A pénteki megnyitón előbb az ügyvezető tulajdonos Hiezl Tamás mondott pár szót, majd a bajai diákönkormányzat vezetője Kristó Luca  is üdvözölte az eseményt. Ezt követően a gyerekek egy hatalmas felfújható pezsgősüveget szétdurrantva avatták fel a létesítményt, mivel a hajóavatásoknál szokásos eredeti üvegtörés kicsit megártott volna a dekorációnak.

 

Az avatás

 

Apropó, dekoráció: a falon mindenfelé jellegzetes bajai épületek láthatóak a Jelky szobortól kezdve a Türr emlékműn keresztül a Szentháromság térig, de akadnak jócskán meglepetések is, mint például a csúszkapálya, az újvárosi tízemeletesek, vagy épp a talán szúnyoginvázióra (mint bajai sajátosság) célzó  repülőgép is része a kompozíciónak.

 

Ilyen boxok is várják a vendégeket, amiket foglalni is lehet.

 

A megnyitón  Hiezl Tamás úgy fogalmazott, hogy “a TiniPonty Játékterem a PiriPonty Játszóház nagytestvére. Azt tapasztaltuk, hogy 8 éves kortól már szívesebben játszanak a fiatalok komolyabb, izgalmas játékokkal a kortársaik társaságában. Nekik nyitottuk ezt az új játéktermet, ahol nemcsak játszani és szórakozni tudnak, de a snackbárban ehetnek és alkoholmentes italokat is fogyaszthatnak.” Hozzátette: nem csak fiatalokat, de gyermeklelkű felnőtteket is szívesen látnak.”

 

A két versenyautó szimulátor.

 

A hely bátran állíthatjuk, hogy hiánypótló a maga nemében, mert iskolás korosztálytól kínál izgalmas szórakozási lehetőséget a fiatalok és a családok számára. “A Játékterem szülinapi bulik, és egyéb összejövetelek helyszíneként is jó választás lehet, ha a fiatalok már kidöntenék otthon a ház falát.” – mondta az ügyvezető.

 

Itt készül a sokféle kévé és forró csoki, akár elvitelre is.

 

Rátérve a játékokra: a már említett billiárdasztal mellett a klasszikus játékok közül flipperezni, és természetesen csocsózni  is lehet. A PiriPonty Játszóházból ismert szórakozási lehetőségek közül helyet kapott itt is az asztali hoki legy újabb verziója, és a kosárlabdás játék.

 

Az asztali hoki

 

Kosárlabdás játék

 

A verekedős játékot hiányoltuk, de a feszültség levezetésére van egy akciójáték, amivel egyszerre ketten is lehet tüzelni az ellenségre.

 

Páros harc 

 

A hagyományoktól eltérően forradalmi újdonság egy pecás program, amiben egyszerre hatan horgászhatunk elektromos sokkoló segítségével tengeri halakra, herkentyűkre, akár cápára is, valamint egy vízzel működő játék is ahol szintén párosan is küzdhetünk.

 

Vízsugárral célozhatunk a képernyőre

 

A pecás játék

 

Az előtérben van a bárpult, ahol mint az ügyvezető is fogalmazott, csak alkoholmentes italokat árulnak, a játékterem pedig két oldalról ebből a részből nyílik, és egyfajta barlangszerű kialakítása van, ahol a hangulatos zegzugos részeken szintén helyet lehet foglalni.

 

 

Belépő nincs. A játékok egy, vagy több zsetonnal működnek.
A tulajdonosok szeretnék, ha a hely egy közösségi térként funkcionálna a fiatalok számára,  ahol biztonságban játszhatnak, szórakozhatnak barátaikkal, családjukkal. 

A nyitvatartás hétköznaponként 13 órától 20 óráig fog tartani (pénteken 21-ig), míg szombaton 9-től 21, vasárnap 9-20 óráig.

 

A csocsóasztal nem maradhat ki egy ilyen hely arzenáljából.

 

A PiriPontynak tehát már van egy nagy testvére a TiniPonty, ahová elsősorban iskolás kortól várják a fiatalokat. De hogy ez a folyamat folytatódik, és a vállalkozás a megcélzott  korosztály évjáratát fokozatosan emelve eljut akár a nyugdíjasok szórakoztatásáig is, ezt az ügyvezető sem megerősíteni nem tudta, de nem is cáfolta. 

A TiniPonty híreit a facebookon itt követhetik: https://www.facebook.com/tiniponty/

 

 

 

 

hozzászólok