2021. 26. Edina

Magazin

Gyerekparadicsom lehetne

Antal Tibor | 2021. Január 23. 14:08:47 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Ebben a körforgalomban nincs szökőkút, de nem is ez a baj vele

Több, mint öt évvel ezelőtt egy cikk részeként már írtunk arról, hogy az egykori újvárosi Kresz park milyen mostoha állapotban van. Azóta kapott a 2016-os ónos eső okozta pusztításból, a 2017-es nagy vihar a város többi részéhez hasonlóan itt is megcsapkodta a fákat, amik közül 2018-ban többet ki is vágtak. Pozitív változásokról azonban nem nagyon tudunk beszámolni az elmúlt fél évtizedből. Az aszfaltot sok helyen tovább nyomta fel a gyökérzet, és emellett egy csatornafedelet is kiemelt.

Több, mint balesetveszélyes csatornafedél

Nyilván ezen feltételek javítása nem kevés pénzbe kerülne, de vannak olyan problémák, amiket egy metszőolló segítségével is meg lehetne oldani. Gondolunk itt elsősorban a belógó faágakra.

Belógó ágak szemmagasságban

Nem is csoda, hogy már nem használják az újvárosi gyerekek akiknek korábbi generációi itt tanultak, tanulhattak meg közlekedni. Ennek ellenére nem igazán halljuk, hogy kisgyerekes szülők a felújítás témáját feldobnák valamelyik fórumon, vagy a képviselők fogadó óráján. Így nyilván a mindenkori városvezetés is inkább azokra a problémákra fókuszál, amik jobban előtérben vannak. Pedig újraaszfaltozva, újrafestve, kitáblázva, kis ötletet még hozzáadva akár gyerekparadicsom is lehetne, ahol a kicsik újból egy csendes, biztonságos környezetben sajátíthatnák el a közlekedés alapjait.

Még egy kis útakadály

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a körzet önkormányzati képviselőjét László Károlyt, akitől megtudhattuk, hogy tervek már vannak a felújításra, a szükséges pénzforrásokért azonban még sokat kell egyeztetnie a városvezetéssel. Reméljük hamarosan jó hírei lesznek ez ügyben.

hozzászólok