2021. 17. Rudolf

Magazin

Ezt minden bajainak látni kell!

Antal Tibor | 2016. Január 08. 19:14:35 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Szabadság utca

 

Ingyenesen metszette az időjárás a közepes és nagyobb fákat városzerte. A probléma ezzel mindössze annyi, hogy egyrészt versenytárgyalás nélkül nyerte el a munkát, másrészt szakszerűtlenül végezte el azt.

 

Újváros

 

Viccet félretéve a nagyobb fák jó része nem bírta el az ónos eső, majd az azt követő havazás súlyát, és rengeteg ág szakadt le. Nem csak kisebb gallyak törtek le, hanem helyenként tekintélyes méretű ágak is.

 

Ráadásul az út is eléggé jégbordás

 

Kritikus a helyzet például a Türr emlékműhöz vezető Galagonyásnál, ahová az esetleges további leszakadó ágak okozta életveszély miatt csak saját felelősségre lehet bemenni, és erre tegnap óta tábla is figyelmeztet.

 

 

 

Ez van a Türrnél

 

A sétát sajnos nem ajánlhatjuk senkinek, csak ha enyhül a tél szorítása, de aki mégis úgy dönt, hogy saját felelősségre megnézi a természet pusztítását, annak nem mindennapi látvány fog a szeme elé tárulni, és fakultatív programként még egy madáretetést is bevállalhat a Türrnél.

 

Kint voltak a Kár szakértők is, de ottjártunkkor épp ebédeltek.

 

Nem sokkal jobb a helyzet Újvárosban sem. A lakótelepen sok leszakadt ágat láttunk a néhai KRESZ parkban, valamint a Vásárhelyi és Völgy utca között, csakúgy mint a Bajcsy – Zsilinszky úton.

 

Újváros

 

A Petőfi – szigetben is nagy a pusztítás az evezősház, és az uszoda környékén is, de a futópályán is több helyen akadály keletkezett.

 

Hamarosan elkészülhet Munácsy Mihály: Rőzsehordó nő reprint változata is

 

Petőfi-sziget

 

Az új kerékpáros hídnál

 

A Vonatkertben sem túl rózsás a helyzet

 

De nem csak az általunk bejárt helyeken okozott pusztítást az időjárás, hanem még nagyon sokfelé városszerte, és a megyében is. A démászosoknak például rengeteg munkájuk volt ez miatt, több településen hosszabb áramszünetet is okoztak a letört ágak.

 

A mogyorókat azért sikerült eldugni az ónos eső elől valakinek…

 

Facebook galériánk:

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1113351385371579.1073741941.806675712705816&type=3

hozzászólok