2021. 26. Edina

Magazin

Rangos elismerés

MTI, KÓTA facebook oldala | 2021. Január 24. 08:46:42 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó:KÓTA facebook oldala

Idén 12 kategóriában 42 díjazottnak ítélték oda a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA díjait, amelyeket online ünnepségen szimbolikusan adtak át a magyar kultúra napján, pénteken.- írta az MTI.

Karnagy kategóriában a díjat négy kitűnő kollégájával (Blazsek Andrea, Sándor Zoltán, Tóth Márton, Kovácsné Fódi Krisztina) egyetemben Pethőné Kővári Andrea, a bajai III. Béla Gimnázium énektanára és kórusvezetője kapta.

Pethőné Kővári Andrea a bajai III. Béla Gimnázium énektanára és kórusvezetője, az ő irányításával működik az intézmény Vadvirág Népdalköre is. 1991-ben alapította meg az Ad Libitum Kórust, illetve 2013 óta vezeti Baja Város Cantabile Gyermekkarát is. Együtteseivel bel- és külföldön is szép sikereket ért el. Munkássága révén Baján az elmúlt évtizedekben színes zenei élet bontakozott ki, felnőttek és diákok egyaránt neki köszönhetik a zene világában való elmélyülés lehetőségét.- írta a KÓTA facebook oldala

A kitüntetést 2004-es megalapítása óta a szövetség Művészeti Bizottságának javaslatai alapján ítéli oda a szervezet. A KÓTA-díjakat számos különböző kategóriában osztják ki a kiemelkedő eredménnyel végzett művészi munka és a közösségért végzett áldozatos tevékenység elismerésére.

hozzászólok