2021. 8. Mihály

Magazin

Don Quijote -i harc

Bátori Magdolna | 2018. Szeptember 30. 19:50:38 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Minden képzeletemet fölülmúlta a 12. Szemétfogócskai létszám, hiszen 77 elszánt résztvevő (nagypapától az ovisig) húzott kesztyűt, hogy a mi eszközeinkkel – kétkezi munkával – próbáljunk küzdeni az illegális szemétlerakókkal szemben és ezzel is segíteni a Csodálatos Bajáért programot. Sajnálatos módon a jelenlévő felnőttek képzeletét is felülmúlta az elkeserítő látvány. Aki nem hiszi, járjon utána….csak egy kicsit kell elhagyni a Baja táblát bármely irányba.

 

 

Már a “haditerv” ismertetésekor elmondtam, hogy pillanatok alatt megtöltjük azt a két kis konténert. Így is lett, sőt már odakészítettük október 13-án 15 órára benevezett triatlonosok adagját is, valamint 2 db legalább 1 köbméteres kapott zsákot is eltettünk “dunsztolni” 2 hétre.

 

 

Most is beigazolódott, hogy mi kis emberek akár nagy létszámmal sem tudunk előre lépni, sőt a képek is bizonyítják, hogy a különböző hatóságok által kitett táblák és a feltételezett kamera jelenléte sem visszatartó erő a hulladék hegyek kialakítása ellen.

 

 

Itt már több száz méter hosszan 3-4 méteres magasságban húzódik egy bajai dombvonulat, pedig itt nem volt legális szeméttelep, mint a bokodi úton.
Ezt már a jövőnemzedékére hagyjuk?

Nagyon szépen köszönöm minden “dolgozónak”,csoportok szervezőjének: Egyedné Kovács Mónikának,Jagicza Lászlónak és Faldum Gábornak, hogy felelősen gondolkozunk a természetért. Külön köszönöm a munkánk segítését az utánfutókkal és a jutalmak bővítését tea formában.

 

 

Ebben az évben még kétszer lesz gyűjtögetés. a részletek majd írom.

 

 

 


hozzászólok