2021. 26. Paula, Vanda

Közélet

Családok paradicsoma lehetne

Antal Tibor | 2018. Szeptember 28. 21:51:14 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A látványtervek forrása: www.bajaionkormanyzat.hu

 

A csütörtöki testületi ülés 11.  pontja az MNÁMK-tól keletre fekvő zöldterület közterület – alakítási koncepciótervének elfogadásáról szóló előterjesztés volt  Arról a formáját tekintve amorf területről van szó, mely az Ybl sétány mögött kezdődik, és a volt nádas utolsó megmaradt erősen elhanyagolt állapotú tavacskájában végződik. A zöldterületek gyalogos kapcsolatát is megteremtenék,  a közelmúltban kijelölt kutyafuttatót is megtartanák, illetve kutyaügyességi pályával bővítenék.

 

 

 Erről a területről van szó. Az 1-es pontnál van az Ybl sétány, a 2-esnél lezdődik az iskola mögötti sorházas rész

 

A tervezett terület fejlesztése 3 részre tagolható. Lenne egy úgynevezett “Aktív tér” sok sportpályával az Ybl sétány mögött, egy “Játék tér” nagy játszótérrel, csúszdadombbal, közösségi kerttel ami az Újvárosi Iskola mögötti részt az MNÁMK-val összekötő járda túloldalán kezdődne, valamint egy “Pihenő park” ami a nádas megmaradt tavacskáját és környezetét foglalná magában.

 

A Pihenő park, a mostani nádas

 

A Pihenő park és a Játék tér között lenne egy új út, mely a Fáy utcát (A minigarzon utcája) ás a Nagy András utcát kötné össze. Emellett garázssort is terveztek az Újvárosi Iskola mögötti lakónegyed és a fejlesztésre kerülő terület határán, valamint parkoló is lenne, ami az MNÁMK hamarosan épülő új tornacsarnokának igényeit is kielégítené.

 

A játéktér sok dombba süllyesztett csúszdával. Az előtérben a tervezett új összekötő út

 

Az említett tornacsarnok az MNÁMK tavaly átadott új általános iskolájának szomszédságában lesz. Egy másik fejlesztésre is várhatóan hamarosan sor kerül ebben az övezetben: a telek végén a Kölcsey lakópark fog megépülni, ami jelenleg el van kerítve. 

 

Az Aktív tér A kép bal szélén a Kodály utca utolsó lépcsőháza, felette az Ybl sétány 7 – 9. Jobbra lent a tervezett garázssor

 

A terveket a pécsi illetőségű A+ Építész Stúdió Kft. készítette. Az előterjesztést a testület vita nélkül fogadta el. A látványtervek tehát kész vannak, és elfogadták azokat, viszont az előterjesztés nem szól arról, hogy ezt mikor és milyen forrásból kívánják megvalósítani. Meg persze arról is lehetne előterjesztés, hogy az újvárosi utak – járdák közül amit javítani kellene mikor fognak sorra kerülni. Van belőlük bőven. De ha  ezeknek a terveknek megfelelően ezt a a szinte funkció nélküli területet sikerülne átépíteni, az sok bajai családnak okozhatna örömet.

 

Látványtervek teljes egészében itt:

Letölthető dokumentum

Teljes műleírás:

Letölthető dokumentum

 

 

 


hozzászólok