2021. 24. Kincső, Kinga

Kékfény

A TEK-et is bevetették Baján

www.police.hu | 2018. Szeptember 28. 20:25:09 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem miatt folytat nyomozást egy 24 és egy 64 éves férfi ellen.

 

Videó az elfogásról:

 

 

A nyomozás adatai szerint a fiatalabb gyanúsított rendszeresen kábítószert szerzett be, illetve értékesített Magyarország területén különböző helyeken úgy, hogy idősebb társának utasításokat adott arra vonatkozóan, hogy mikor, mennyi és milyen kábítószert adjon át a vásárlók részére.

 

Így találta meg a kutya a kábítószert:

 

 

Az egyik ilyen alkalommal, 2018. szeptember 1-jén a 24 éves férfi arra utasította társát, hogy egy pécsi férfinak adjon át kábítószert. A drog átadását követően a pécsi vásárlót a Pécsi Rendőrkapitányság munkatársai elfogták. Több mint egy kilogramm marihuánát találtak nála.

 

 

A KR NNI Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói, a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége, valamint a Bajai Rendőrkapitányság munkatársai összehangolt akciót tartottak 2018. szeptember 20-án. Az akció keretében a TEK műveleti egysége a nyomozás során felderített, a kábítószer deponálására szolgáló bajai telephelyen elfogta az egyik, majd a KR NNI munkatársai Kiskőrösön a másik gyanúsítottat is.

 

 

A telephelyen történt kutatás során a rendőrök bruttó 2100 gramm barna, tömb alakú hasist, az épület előtt parkoló gépkocsiban 22 csomagban bruttó 2300 gramm marihuánát foglaltak le. Ezen kívül a kábítószer adagolásához szükséges gumikesztyűket, tárolóedényt, csomagolóanyagot és digitális mérleget találtak még. 

 

 

A 24 éves gyanúsított lakó- és tartózkodási helyein megtartott kutatás során több ezer eurót, mobiltelefonokat és SIM kártyát is lefoglaltak.   A bíróság a napokban mindkettőjük letartóztatását elrendelte.

hozzászólok