2020. 25. Orbán

Közélet

Újabb fejlesztés Csátalján

Bács-Kiskun Megyei Önkormányza | 2018. December 13. 15:38:49 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

TOP-2.1.3-15-BK1-2016-00018 Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések – Csapadékvíz elvezető rendszer felújítása Csátalján

Projektzárás

 2018. december 31.

 

 

 

Csátalja Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-2.1.3-15-BK1 – Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések című felhívásra. A 25 000 000 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrásnak köszönhetően a település egy részén a jövőben megelőzhetők a felesleges csapadék okozta károk.

 

 

Az utóbbi időkben a település néhány utcájában rendszeresen gondot okozott a csapadékvíz elvezetés hiánya, nem megfelelő kiépítése. Nagyobb esőzések után a lakóházak aláázását jelezték a területen élők, továbbá a keletkezett nagy mennyiségű csapadék nem tudott elszivárogni, így a házak, bejárók előterében maradt, veszélyeztetve az ingatlanokat. A problémára a megoldást a csapadékvíz elvezető rendszer terhelésének csökkentése jelenti, a befogadókba történő bevezetéssel földmedrű árkok kialakítása révén.

 

 

A fenti, vissza nem térítendő uniós támogatás ennek létrejöttét célozta meg. A fejlesztés a Damjanich, Petőfi és Árpád utcákat érintette, az újonnan létrehozott földárok teljes hossza pedig 245,7 méter.

A beruházásnak köszönhetően az érintett utcákban lévő ingatlanok a jövőben mentesülnek a belvizek káros hatásai alól, ezáltal helyben tarthatók a vizek és csökkenthető a káros többletvizek által okozott kártételek száma.

 

További információ: www.csatalja.hu

 

 

 


hozzászólok