2019. December 9. Natália

Kékfény

Rendhagyó tanórák a tűzvédelem jegyében

bacs.katasztrofavedelem.hu | 2018. December 13. 09:42:57 | Utolsó frissítés: 12 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

A „Ne gyújtsa! Gyűjtse szelektíven!” elnevezésű országos kampányt ősszel indította útjára a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a tűzvédelmi és a megfelelő fűtési szabályok betartására, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, mely környezettudatos gondolkodás nagymértékben hozzájárulhat a tüzek – ezen belül is a szabadtéri- és a lakástüzek – megelőzéséhez.

 

A fotók Baján  a Sugovica Sportiskolai Általános Iskolában készültek

 

A program részeként lakossági fórumokat, valamint hulladékgyűjtési és tűzmegelőzési oktató előadásokat tartott a katasztrófavédelem negyvenkilenc felső tagozatos osztályban Bácsalmás, Baja, Kalocsa, Ballószög, Dunavecse, Kecskemét, Szentkirály, Kerekegyháza, Szabadszállás, Tass, Jakabszállás, Kunszentmiklós, Lakitelek, Tiszaalpár, Tiszakécske, Szalkszentmárton, Kiskunfélegyháza, Bócsa, Borota, Csólyospálos, Jászszentlászló, Jánoshalma, Kiskőrös, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Mélykút, Rém, Soltvadkert, Szank, Tázlár településeken.

 

 

A szervezők a diákok életkori sajátosságainak figyelembevételével állították össze a foglalkozások anyagát, ahol feladatokon, előadásokon keresztül ismertették meg a fiatalokat a tűzzel, annak veszélyeivel, a tűz elleni védekezéssel és a szelektív hulladékgyűjtéssel.

 

 

A rendhagyó tanórák keretében a fiatalok nagy érdeklődéssel hallgatták a hasznos, gyakorlatias és sok esetben új információkat.

 

 

 


hozzászólok