2021. 3. Kornélia

Közélet

Új kerékpárutakat terveznek

Antal Tibor | 2021. Január 19. 19:00:50 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

“Magyarországon, és megyénkben is egyre népszerűbb a kerékpározás. A biciklizés újra a közlekedés fontos részévé vált. Köszönhető ez a kerékpározást támogató fejlesztéseknek és annak is, hogy az országban dinamikusan nő a kerékpárosbarát útvonalak hossza.
Térségünkben sokan választják a két keréken való közlekedést, ezért fontos megyénkben a kerékpáros úthálózatok bővítése és fejlesztése.
A Kormány támogatásával idén újabb kerékpáros útvonalak tervezését kezdik meg Bács-Kiskun megyében is. Vagyis olyan helyekre terveznek kerékpárutakat, ahol eddig nem voltak. Az országos és térségi hálózatok hiányzó szakaszainak kiépítése a mindennapi közlekedésben és turisztikai szempontból is kiemelten fontos, hiszen a biztonságos, kényelmes és közvetlen kerékpáros kapcsolatot ezen hálózati elemek biztosítják.
Bács-Kiskun megyében idén elkészülnek a leginkább hiányzó kerékpáros útvonalak engedélyes és kiviteli tervei, valamint az építési engedélyek is megszerzésre kerülnek.
Bács-Kiskun megyében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. a következő szakaszokra készítteti el az engedélyes és kiviteli terveket: Lakitelek-Szentkirály, Hajós-Miske-Drágszél-Halom, Tataháza-Bácsalmás, Kecskemét-Lajosmizse, Tass-Dunavecse, Kecskemét-Nyárlőrinc, Kecel-Császártöltés, Kalocsa-Kiskőrös.” – írta Bács – Kiskun közösségi oldala.

Ezekből a tervekből viszont hiányoljuk Duna- menti kerékpárút (Euro 6) még meg nem épült szakaszainak teveit. Az Európát átszelő nemzetközi kerékpárút bizonyos szakaszai megyénkben is sajnos még hiányoznak. Bajaiként gondolunk itt elsősorban a Baja – Szeremle – Duna – töltés szakaszra, de a Budapest – Baja szakasz hiányosságairól korábbi cikkünkben is olvashatnak.

hozzászólok